homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Outboard hardware (http://www.homerecording.be/forum/f45/)
-   -   Hardware compressor aansluiten (http://www.homerecording.be/forum/t28696.htm)

jerraonthebeat 07-11-2011 11:02

Hardware compressor aansluiten
 
2 Bijlage(n)
Ik wil mijn huidige TL Audio Ebony A3 gebruiken als versterker en een Alesis 3630 gebruiken als compressor.

Hoe kan ik deze met elkaar verbinden en hoe sluit ik uiteindelijk mijn compressor aan op mijn Apogee One, want die heeft alleen XLR ingang.

Helpt dit dan? : jack - xlr kabel - jack - xlr kabel, mono jack 6.3mm male naar xlr male, 2 meter.


In de bijlage zie je de achterkant van mijn TL Audio en van de Alesis.

Of kan ik misschien ook die insertpoints gebruiken?
Of toch XLR(female) naar jack naar mijn compressor en daarna jack naar XLR(male)?


Groet,
Jerry

Depressoptimist 07-11-2011 11:13

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Wat wil je met je compressor doen?

jerraonthebeat 07-11-2011 11:19

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Compressen.

Ik weet er zit een compressor op de TL Audio, maar daar ben ik niet tevreden over en heb hem met mijn leraar op mijn opleiding (Ava Studio's) afgesteld, maar ook die zegt dat het niet veel bijzonders is.

Vandaar een compressor ernaast.

Maar hoe sluit ik alles aan?

wil72810 07-11-2011 11:35

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Microfoon -> TL Audio input (XLR/XLR)
TL Audio Insert Out -> Alesis Input (TRS/TRS)
Alesis Output -> TL Audio Insert In (TRS/TRS)
TL Audio -> Apogee (XLR/XLR)
Zo zou het moeten werken en kan je de compressor van Alesis gebruiken ipv die van de TL Audio. De insert is pre compressor/pre EQ op de TL Audio.
Jan

jerraonthebeat 07-11-2011 11:39

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door wil72810 (Bericht 218890)
De insert is pre compressor/pre EQ op de TL Audio.
Jan

Wat bedoel je daarmee?

frederic 07-11-2011 11:39

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Idd, de compressor aan de send en returnpoort sluiten.

frederic 07-11-2011 11:40

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jerraonthebeat (Bericht 218892)
Wat bedoel je daarmee?

Dat de insert voor de EQ zit.

Input -> preamp -> insert -> comp/lim/gate -> EQ -> output

jerraonthebeat 07-11-2011 11:46

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door frederic (Bericht 218894)
Dat de insert voor de EQ zit.

Input -> preamp -> insert -> comp/lim/gate -> EQ -> output

Maar als ik die EQ niet gebruik?
Ik kan hem aan en uit zetten de EQ.

Dus als ik hem via de inserts met elkaar verbind dan moet het gewoon goed werken?

frederic 07-11-2011 11:48

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jerraonthebeat (Bericht 218896)
Maar als ik die EQ niet gebruik?
Ik kan hem aan en uit zetten de EQ.

Dus als ik hem via de inserts met elkaar verbind dan moet het gewoon goed werken?

Idd,


Maar als je dat allemaal niet gebruikt, waarom heb je dan een channelstrip gekocht?

jerraonthebeat 07-11-2011 11:53

Re: Hardware compressor aansluiten
 
Ik gebruik hem wel, ik bedoel alleen dat als ik mijn EQ bijvoorbeeld een keer uitzet dat me compressor het niet meer doet.

Of dat het geval is?

& moet ik nog iets aan die knopjes links van de VU meter doen, als ik een compressor er aan heb hangen?
Of kan ik daar iets mee wat jullie misschien beter vinden?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011