homerecording.be forum

homerecording.be forum (http://www.homerecording.be/forum/)
-   Opnametechnieken (http://www.homerecording.be/forum/f11/)
-   -   Gitaar opnemen met line out?? (http://www.homerecording.be/forum/t12353.htm)

mekkermont 21-05-2009 15:04

Gitaar opnemen met line out??
 
Binnenkort ga ik mij de eerste keer wagen aan het opnemen van een eigen demo,ik beschik nog niet over micro's met een top-kwaliteit,
daarom vraag ik me af wat zou het beste zijn om gitaar op te nemen?
-Via line out van de versterker
-via de midi-uitgang van de versterker(staat hier ergens op dit forum hoe ik met midi moet werken in cubase? want daar heb ik nog geen ervaring mee.)
-of toch een microfoon voor de versterker
wat zijn de grote kwaliteitsverschillen tussen deze drie?

Ik veronderstel dat ik bas gewoon het best met de DI doe?

alvast bedankt

DogPants 21-05-2009 15:17

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Hoi,
Dees vraag is al een stuk of wat keer gepasseerd. Fiets eens het forum door. Je zal wel een antwoord vinden.
En met de midi out van je versterker ga je, vrees ik, niet ver geraken. Midi geeft enkel commando's/instructies door, geen audio-signaal...
Vriendelijke groet!
alain

Carels 21-05-2009 15:27

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Hey,

Maak een aftaking met een DI voor je een versterker ingaat.
Zo kan je en een clean lijn signaal en een versterker signaal opnemen.
Achteraf naar smaak te gebruiken en eventueel digitaal aan te passen
of te reampen.

Cheers
-- Pieter --

crazymike 21-05-2009 15:53

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Carels (Bericht 79466)
Hey,

Maak een aftaking met een DI voor je een versterker ingaat.
Zo kan je en een clean lijn signaal en een versterker signaal opnemen.
Achteraf naar smaak te gebruiken en eventueel digitaal aan te passen
of te reampen.

Cheers
-- Pieter --

Mag da eig een gewone DI zijn voor homerecording doeleinden? Bv een Tapco van 50 euro.. Een DI zelf heeft geen invloed op de kwaliteit e? Het is de preamp waarop hij aangesloten is die t em doet?

mekkermont 21-05-2009 16:33

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Jup,
Ik heb al een hele tijd gezocht,maar heb het nog steeds niet gevonden...

PM-Studio-Project 21-05-2009 16:44

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Jup, probeer een microfoon voor de speakers ....

't is een oud zeer, probeer je speakers te recorden.
Ik ben tevreden van de speakers, en zoek een andere versterker ... logish, he?! (E.Guitar)

Peter

degrotepeter 21-05-2009 19:09

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Je gaat naar de wc, daar zet je je versterker neer.
Een microfoon er voor en een er een stukje vanaf.

PM-Studio-Project 21-05-2009 20:41

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door degrotepeter (Bericht 79492)
Je gaat naar de wc, daar zet je je versterker neer.
Een microfoon er voor en een er een stukje vanaf.

En het liefst van al, niet naast de pot. :D
Is this all there is ... lovely song ...

Peter

degrotepeter 22-05-2009 07:47

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PM-Studio-Project (Bericht 79508)
En het liefst van al, niet naast de pot. :D
Is this all there is ... lovely song ...

Peter

Liefste niet n de pot :D

huug92 22-05-2009 08:06

Re: Gitaar opnemen met line out??
 
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door degrotepeter (Bericht 79531)
Liefste niet n de pot :D

Geeft niet, als je na afloop maar niet vergeet door te sassen...


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011