homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Ledenlijst

Mededelingen

trikke is op goeie weg

trikke trikke is offline

Junior Member

Profielboodschappen

Profielboodschappen 1 t/m 1 van 1
 1. Patatje
  28-09-2008 22:56 - permalink
  Patatje
  Hello Trikke,
  Je kan inderdaad naar actieve monitoren vanuit je line out, ze kunnen verschillende aansluitingen hebben, zowel zijn sommigen met xrl, jacks of ook rca pluggen. Actieve of anders gezegd gepowerde monitoren hebben een eigen ingebouwde versterker, dus per box en ja je hebt dus voor twee boxen, twee maal stroomvoorziening van het net nodig.

  Inzake de keuze van monitoren. Ik bezit persoonlijk Génelecs maar dat is dan al een som van een 1.000 euro. Voor 200 a 300 Euro kan je wel tegenwoordig aan gepowerde monitoren geraken maar je mag of beter je kan niet verwachten dat ze dan onberispelijk neutrale sound weergeven voor die prijsklasse. Je dient ook rekening te houden met de akkoestiek van je ruimte waar je mixt. Er bestaan diverse merken, het éne al beter of slechter dan het ander. Zoek ook eens op homerecording naar monitoren, je zal hier en daar er wel iets over lezen en ook over merken, doch velen en ik zeggen ook dat een monitor aan je eigen eisen moeten voldoen. Wat ik goed vind kan een ander slecht vinden.

  Je kan voor je bedrag wel iets voldoende voor je vinden maar koop het dan niet zonder dat je ze hoorde. Het best is altijd naar een winkel gaan waar verschillende merken te beluisteren zijn en je neemt je favoriete muziek cd mee waarvan je weet hoe hij moet klinken, die laat je spelen en luister dan goed wat je het meest bevalt van monitor. Desnoods dus in je prijsklasse die je kan spenderen. Let wel, je monitoren moet je ook dan daarna gewend worden in je eigen mixruimte. Lees desnoods ook op de site even over akkoestiek ... ;-)

  Groetjes, Patrick

Over mij

 • Over trikke
  Biography
  Interest going from death metal to French electropop
  Location
  Boortmeerbeek
  Interests
  Music & My Kids!
  Occupation
  Sales & Marketing Engineer in combustion systems

Statistieken

Totaal aantal berichten
Profielboodschappen
Algemene informatie
 • Laatste activiteit: 29-01-2009 20:53
 • Geregistreerd: 08-09-2008
 • Verwijzers: 0

Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.