homerecording.be forum

Ga terug   homerecording.be forum > Patatje

Mededelingen

Conversatie tussen Patatje en trikke
Profielboodschappen 1 t/m 2 van 2
 1. Patatje
  28-09-2008 22:56 - permalink
  Patatje
  Hello Trikke,
  Je kan inderdaad naar actieve monitoren vanuit je line out, ze kunnen verschillende aansluitingen hebben, zowel zijn sommigen met xrl, jacks of ook rca pluggen. Actieve of anders gezegd gepowerde monitoren hebben een eigen ingebouwde versterker, dus per box en ja je hebt dus voor twee boxen, twee maal stroomvoorziening van het net nodig.

  Inzake de keuze van monitoren. Ik bezit persoonlijk Génelecs maar dat is dan al een som van een 1.000 euro. Voor 200 a 300 Euro kan je wel tegenwoordig aan gepowerde monitoren geraken maar je mag of beter je kan niet verwachten dat ze dan onberispelijk neutrale sound weergeven voor die prijsklasse. Je dient ook rekening te houden met de akkoestiek van je ruimte waar je mixt. Er bestaan diverse merken, het éne al beter of slechter dan het ander. Zoek ook eens op homerecording naar monitoren, je zal hier en daar er wel iets over lezen en ook over merken, doch velen en ik zeggen ook dat een monitor aan je eigen eisen moeten voldoen. Wat ik goed vind kan een ander slecht vinden.

  Je kan voor je bedrag wel iets voldoende voor je vinden maar koop het dan niet zonder dat je ze hoorde. Het best is altijd naar een winkel gaan waar verschillende merken te beluisteren zijn en je neemt je favoriete muziek cd mee waarvan je weet hoe hij moet klinken, die laat je spelen en luister dan goed wat je het meest bevalt van monitor. Desnoods dus in je prijsklasse die je kan spenderen. Let wel, je monitoren moet je ook dan daarna gewend worden in je eigen mixruimte. Lees desnoods ook op de site even over akkoestiek ... ;-)

  Groetjes, Patrick
 2. trikke
  28-09-2008 21:16 - permalink
  trikke
  Hallo Patrick,
  ik ben net nieuw op het forum en je hebt me tot nog toe de meest zinnige antwoorden bezorgd om mijn vragen, vandaar nu rechtstreeks de vraag naa jou :-)
  Ik heb momenteel: een krachtige PC, een paar gitaren, morgenavond ook een drums. Een Tascam 122L geluidskaart en ik draai Cubase light. Ik neem gewoon audio 'live' op. Dit wil zeggen, gitaar en bas rechtstreeks in de tascam pluggen. Ik ga wel experimenteren binnenkort om parallel hiermee ook via een microfoon voor mijn versterker via de tascam sound binnen te halen.

  Nu mijn vraag: ik heb geen deftige boxen. Heb wel een (oude) 200 Watt Sony versterken (voor hifi gebruik). Via de Tascam line-out kan ik dit signaal naar deze Sony versterker brengen en van hieruit op klassieke (oude, goedkope) boxen werken.

  Nu had ik graag voor de output van mijn opnames, naast mijn koptelefoon en de low budget oplossing van hierboven, met nieuwe monitors gewerkt. Ik denk dat ik met actieve monitoren zou moeten werken (?) Betekent dit dat ik dan mijn 'line-out' signaal van mijn Tascam rechtstreeks naar deze boxen kan brengen? Zit er in zo'n actieve box een versterker ingebouwd en hebben deze monitoren dan een voeding (220V) nodig.

  Je ziet, ik ben een complete leek!!!
  Mijn budget: 200- 300 €. Bedoeling is niet om op grote geluidssterkte te spelen, integendeel: ik zoek een paar monitoren die bij lage geluidssterke het volle spectrum mooi weergeven.
  Ik speel gitaar/bas/drums, meestal rock, zware metal, maar ook pop-achtige new wave zoals the cure enz... Dus nogal gevarieerd.
  Wat zou jij mij aanraden?

  Txs!
  Patrick

Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
Alle inhoud Copyright Homerecording.be 2003-2011
This website received pageviews from july 2003.