Start

sampler downloads

Door homerecorders geteste en goed bevonden freeware: virtuele instrumenten, effect plugins, allerhande tools, drivers en zelfs complete muziekproductie pakketten. Via de link "inzenden" (linkermenu) kan je ook zelf nieuwe tips doorsturen.

Heb je één van deze tools getest? Geef dan zeker feedback door je stem achter te laten (de sterretjes op de detailpagina) of door een commentaar te geven! Hoe meer feedback we krijgen, hoe interessanter deze rubriek wordt.

TagsOSType
TitelOmschrijvingGebruikersrating
Sforzando

sforzando is a free, highly SFZ 2.0 compliant sample player. Advanced sample hobbyists now have a powerful tool to experiment and share instruments without relying on proprietary formats. sforzando only has one instrument slot; no fancy UI, effects or mixers. Every tweak needs to be done at the SFZ file level, no cheating!

 

 

Shortcircuit

Al een oudere VST, maar een goede freeware sampler.

Virtuadrum

Multichannel drumsample player met 250 drumsamples
16 and 24 bit samples ondersteuning
8 stereo kanalen met Low Pass, High Pass, Band Pass en Notch filter modes.
250 drumsaples inbegrepen: Kick, Snare, Clap, Hihats, Tom A, Tom B, Perc A. Perc B, Ride and Crash. 25 per categorie

Independence Free

In de reeks 'koop mijn grote broer'... Sampler van Yellow Tools, komt met 2Gb library en is volledig functionneel. Registreren op de site is wel noodzakelijk. Sample import is disabled, geen dongle vereist, commercieel gebruik toegestaan.
* Acoustic & Electronic Drum Kits
* Acoustic & Electric Basses
* Acoustic & Electric Guitars
* Electric Pianos
* Synthesizers
* Ethno & Tonal Percussion
* World Percussion
* Pipe Organ
* Arpeggiator
* Groove Instruments
* Arranger
* Step Sequencer

Highlife Sampler

Highlife is een freeware/shareware/open source sampler. Een van de beste functies van dit instrument is dat het ook een VST host is en dat men dus op een zeer eenvoudige manier een preset of een zelfgemaakte patch van een zeer CPU intensieve synth kan samplen en dan kan gebruiken in een project. Je kan dan ook gaan spelen met de range en de layers als je al een idee hebt van hoe je deze patch gaat gebruiken in je project om de samplegrootte te beperken.