Start

amp-simulator downloads

Door homerecorders geteste en goed bevonden freeware: virtuele instrumenten, effect plugins, allerhande tools, drivers en zelfs complete muziekproductie pakketten. Via de link "inzenden" (linkermenu) kan je ook zelf nieuwe tips doorsturen.

Heb je één van deze tools getest? Geef dan zeker feedback door je stem achter te laten (de sterretjes op de detailpagina) of door een commentaar te geven! Hoe meer feedback we krijgen, hoe interessanter deze rubriek wordt.

TagsOSType
TitelOmschrijvingGebruikersrating
Bass Preamp (Ronald Passion)

Bass Preamp simuleert een analoge tube bassgitaar-voorversterker. 

 

  • Active Switch (On/Off).
  • Cab Switch (On/Off).
  • X-tra Lo/X-tra Hi for additional body.
  • Drive in preamp input section.
  • Bass/Mid/Hi tone controllers.
  • Mid frequency selection knob.
  • Master output.

 

Antress Modern Plugins Antress Modern Lost Angel (LA2A emulatie)

 Niet te geloven dat dit plugin pack nog niet in onze downloadsectie stond.

Antress Modern Plugins is een plugin pack  met plugins gaande van compressoren (met emulaties van enkele studio workhorses zoals de LA2A, de UA 1176 of de Fairchild 670) over preamp simulatoren tot reverbs en EQ.

Verguisd door sommigen ("vooral mooie graphics, geen inhoud"), op handen gedragen door anderen.

Auraplug Freetortion pakket

 Freetortion is een pakket van gratis Amp-simulator en gitaar pedaal emulaties.

Het pakket bevat onder andere 3 distortion/fuzz pedalen (Red Skull Distortion, Fuzz-Stone Distortion en Fuzz-Stone[GE] distortion), een pitch shift pedaal (Whamdrive Distortion) en een amp-simulator (California Sun).

Aradaz Crunch, Green en White Amp

 Aradaz Crunch, Green en White zijn alledrie gratis amp-simulators.

Studio Devil BVC British Valve Custom

 Studio Devil's BVC (British Valve Custom), is een amp simulator van de mensen die ons ook al de Virtual Bass Amp en Virtual Guitar Amp gebracht hebben (deze twee zijn trouwens niet gratis, maar erg goedkoop).

Zoals de naam doet vermoeden, is het een amp-simulator gebaseerd op een Britse lampenversterker (een Marshall om precies te zijn). 

Behalve de input gain, heb je een aparte regeling voor bas, mid, treble en presence. Op het eind kan je ook nog de drive van de amp regelen.

The Lower Rhythm A-150

De A-150 is in feite een multi-effect. 

Hij beschikt over 2 kanalen. Op het ene kanaal wordt het ingangssignaal gewoon doorgestuurd, op het andere kanaal zit een vrij agressieve tube simulator, compressor, 9-bands grafische EQ en een filter met vijf modi (drie verschillende low pass, een high pass en een band pass filter).

Door middel van de volume knoppen van de kanalen kan je de verhoudingen tussen het tube simulator kanaal en het zuivere kanaal.

De ideale plugins voor als het ietwat te proper klinkt en je wat 'bite' nodig hebt...