Start

Yamaha Pocketrak 2G Pocket Recorder

Ook Yamaha begeeft zich op de ultramobiele mobiele recording markt met een apparaat at lijkt op wat we eerder zagen van Zoom, Edirol, M-audio en consoorten. De Pocketrack 2G is licht en biedt 2GB ingebouwd geheugen, een lang batterijleven, gemakkelijke USB bestandstranfer en Steinberg Cubase AI DAW software.

De Pocketrak 2G levert 2 sporen CD kwaliteit in PCM, MP3 en Windows Media (WMA) formaat. Hij wordt geleverd met een herladbare AAA nickel-hydrogen batterij waarmee je 19 uren onafgebroken kan opnemen in MP3 formaat, op het interne geheugen. Leuk is het feit dat de unit een uitschuifbare USB connector meedraagt, waarmee je het apparaat snel kan aansluiten om bestanden over te zetten naar je computer, maar waarmee je ook de batterij terug op kan laden.

In tegenstelling tot de meeste van z'n (wat oudere) voorouders heeft de Pocketrak 2G ook een ingebouwde speaker, naast de headphone jack.
Meegeleverde accessoires zijn de USB extensie kabel, de stereo oortelefoons, een leren draagzakje, een stand adapter en ook Cubase AI, een "Advanced Integration" versie van de bekende Steinberg Cubase software die speciaal aangepast is aan de Yamaha hardware.

De Pocketrak 2G zal beschikbaar zijn vanaf april 2008, mert een richtprijs van $449.