Start

Uitreiking mix, remix en productie awards 2012!

[update] uitreiking awards: 18 maart om 16u @ Het Depot!

De mix, remix of productie awards worden uitgereikt tijdens HOT 2012, op zondag 18 maart in MuziekCentrum Het Depot, om 16u. Wees erbij! Naast de eervolle vermelding zijn er schitterende prijzen te winnen: een waardebon bij iDeal Audio (productie award), een SSL Duende Native Essentials Bundle van Joystick audio (mix challenge) en een CME M-key Midi keyboard van Mafico BV (remix challenge). 

De prijzen

SSL Duende Native Essentials Bundle (lijstwaarde 429 euro incl BTW), geschonken door Joystick. De naam SSL hoeft weinig introductie bij al wie opname en mix ernstig neemt. De klassieke SSL console sound voor jouw DAW. Deze bundle bevat de Duende Native EQ & Dynamics Channel en de Duende Native Bus Compressor plug-ins. 

Bij iDeal Audio kan je terecht voor alle audio stuff voor de pro(ject) studio, met merken als ATP, Charter Oak, Dangerous Music, Equator, Grimm Audio, Jocavi, Phoenix Audio, Rock Ruepel, Roger Schult, Sonodyne, Sterling Modular, Towersonic, Vertigo, Vovox, RME en Steinberg. iDeal Audio schenkt een waardebon van 250 euro aan de winnaar van de productie challenge.  

CME M-key, geschonken door Mafico BV. CME is een fabrikant uit China die hogekwaliteit midi-keyboards produceert, waaronder de M-key. In de prijsklasse van de CME M-key zijn een hoop aanbieders, maar de M-key geeft het meest professionele gevoel en is niet kapot te krijgen door zijn stevige plastic behuizing. De M-key heeft 49 goed aanvoelende aanslag gevoelige toetsen en een joystick voor pitchbend en modulation control.

De awards

Productie award 2012. 

Met deze award willen we een uitmuntende homestudio productie belonen. De winnaar mag zich "winnaar van de homerecording.be productie award 2012" noemen! De tracks worden beoordeeld naar alle aspecten (van technisch tot creatief) die van belang zijn voor een "homestudio productie": opnamekwaliteit, creativiteit, productiekwaliteit, muzikaliteit, arrangement en mixkwaliteit. Deze award heeft niet tot doel de meest professionele productie te belonen. Creativiteit en originaliteit zijn veel belangrijker. Ook wie een bescheiden homestudio heeft wordt uitdrukkelijk uitgenodigd mee te doen. Bij het inzenden krijg je de kans wat achtergrond te geven over je setup en aanpak.

Praktische info: http://www.homerecording.be/forum/t29756.htm

Mix award 2012

Heb jij de gezonde ambitie om een jaar lang de titel "homerecording.be on tour mixmaster" te dragen? Dan is dit de kans!Dit keer was forumlid Splanky zo vrij om ons een 30-tal multi-tracks te bezorgen van een live opname van "Bill Bakers Big Band", opgenomen in de Rijswijkse Schouwburg. Een genre dat nog niet aan bod kwam in onze Mix-Challenge, dus genoeg ruimte om je horizon te verruimen. Als kers op de taart krijg je nog eens af te rekenen met de valkuilen van een live opname. 

Praktische info: http://www.homerecording.be/forum/t29932.htm

Remix award 2012

Voor het eerst reiken we ook een award uit voor wie met bestaande samples iets nieuws kan maken. Dezelfde tracks van de mix-challenge, ons aangebracht door Splanky en Bill Bakers Big Band! We hoorden enkele zeer remix/sample klare muziekstukken en zien hierin dus een enorm potentieel voor remix'ers. 

Praktische info: http://www.homerecording.be/forum/t29933.htm

Deadline:

De (nieuwe) deadline is dinsdag 6 maart 2012, 23:59u. 

Prijsuitreiking:

De prijzen worden uitgereikt op homerecording.be On Tour 2012, in leuven. 

De sponsors:

De prijzen voor deze awards zijn een gulle gift vanwege:

Joystick audio 

Joystick Audio is Benelux distributeur van gespecialiseerde pro audio merken. Met een team van gepassioneerde audio engineers wordt er gewerkt vanuit de eigen ervaring: De merken die Joystick Audio aanbiedt zijn, na uitgebreide tests, uitgekozen op basis van kwaliteit en originaliteit. Bovendien is ook bij de mensen en ontwerpers achter deze merken eenzelfde passie voor geluid en muziek terug te vinden. Advies omtrent de beste keuze voor uw set-up is gratis en vrijblijvend. Joystick Audio levert eveneens sleutel-op-de-deur projecten, van een kleine home studio tot een grote commerciële studio.

In het aanbod van Joystick Audio zitten heel wat speciale producten van zowel kleine als grote merken. Een breed gamma, van mics en outboard tot mengtafels en digitale technologie, in diverse prijsklassen, met als rode draad topkwaliteit: AEA, Analoguetube, AnaMod, Benchmark Media, Brauner, Cedar, Crane Song, Crookwood, Daking, Dave Hill Designs, Horch, Josephson, Little Labs, PMC, Ridge Farm Industries, Slate Pro Audio, Solid State Logic, Soundfield, Thermionic Culture, Tube-Tech en Weiss. 

 

iDeal Audio

iDeal Audio is gespecialiseerd in digitale audio systemen, audio interfaces, master clock, software, microfonen, preamps, outboard, studio monitors, voor de betere home studio. Enkele van de belangrijkste merken zijn: RME, Steinberg, Sonodyne, Charter Oak Acoustics, Phoenix Audio, Dangerous Music, Vovox, enz. iDeal Audio heeft een stevige reputatie opgebouwd als een van de meest betrouwbare en flexibele leveranciers van audio materiaal.

 

Mafico BV

Mafico Pro importeert muziekinstrumenten en elektronische studio apparatuur voor DJ's, musici, opname studio's, componisten, en technici. Deze producten worden via de bekende muziekwinkels in Nederland, België en Luxemburg aangeboden.Mafico is de specialist in digitale/elektronische apparatuur en heeft daarmee een goede reputatie opgebouwd.