Start

Talentenjacht Mobistar / Universal Music: de beste nieuwe dj/muziekproducer

Mobistar lanceert in samenwerking met Universal Music, via hun gezamenlijke telecomproduct TempoMusic, een onlinewedstrijd voor muziektalent. ING is de derde partner die deze wedstrijd financieel en inhoudelijk ondersteunt. Kandidaat-dj’s en muziekproducers kunnen zich aanmelden op tempomusic.be. De winnaar, die wordt gekozen door een professionele en publieksjury, krijgt het eerste mobiele platencontract aangeboden, en ziet zijn/haar winnende track massaal verspreid worden via mobiele en digitale distributie.

De mobiele telefoon staat meer en meer centraal in de leefwereld van jongeren: muziek beluisteren, podcasts downloaden, foto’s en filmpjes maken voor de eigen weblog, etc. Als eerste mobiele operator in België pakt Mobistar uit met een talentenjacht die openstaat voor alle muziekfans die op zoek zijn naar weerklank. Amateur-dj, semi-professionele producer, nog net niet ontdekt talent … kortom iedereen die nog niet vast aan een label verbonden is, krijgt hier een kans om gehoord te worden.


Kandidaten kunnen zich tot 14 juli 2008 melden op www.tempomusic.be
en kiezen tussen twee categorieën: beste dj en beste producer.

In de eerste juryronde beslist het publiek wie naar de finale gaat. De kandidaat met de meeste stemmen in deze ronde wint de ING Public’s Favourite Award. Hij of zij kiest zelf in welke hippe club in Europa dit, samen met drie vrienden, gevierd wordt. Deze party wordt aangeboden door ING. In de finaleronde beslist een professionele vakjury welke producer de eerste ‘Mobile Music Deal’ op zak steekt!

In de jury zetelen Nina De Man (trendwatcher & presentatrice van Switch! op Studio Brussel), Sam Hellemans (Artist & repertoire manager bij ARS/Universal) en Ben Double M (presentator/producer bij NRJ).

De beste producer wint een digitaal contract bij Universal Music, hij of zij kan zijn of haar winnende track op digitale media en alle TempoMusic-telefoons en ver daarbuiten verspreiden. Hij of zij krijgt professionele begeleiding en steun.

De beste dj wint airplay van zijn/haar mix op TempoMusicStation, het radiostation van TempoMusic, professionele masterclasses en begeleiding, én een speelkans als opening act voor een wereldberoemde dj uit de Universal-rangen (Martin Solveig, Fedde le Grand, …).

De wedstrijd geniet verder de steun van ING, Studio Brusssel, NRJ, Poppunt, ESF Academix, Mixfactor en tal van DJ organisaties.

Er is een live slot event voorzien in het vierde kwartaal van dit jaar waar Mobistar, Universal Music en ING een avondvullend programma opzetten (dj-optredens van de finalisten, aanwezigheid jury, een Universal-star,… prijsuitreiking van de awards/Mobile Music Deal zelf & de Renault Twingo TempoMusic als hoofdprijs voor één van de stemmende deelnemers).