Start

Sound Design challenge Poppunt, Roland en homerecording.be!

Poppunt, Homerecording.be en Roland slaan de handen in elkaar voor de Sound Design Challenge. Filip Vandueren (Milk Inc.) daagt iedereen met een computer uit om sounds te creëren. Een buitenkansje voor wie staat te trappelen om de volgende generatie opzwepende beats op z’n naam te schrijven! 

 
 
Als 11-jarige was Vandueren al bezeten door knopjes, bliepjes en muziektechnologie. Op zijn achttiende tekende hij, samen met jeugdvriend Regi Penxten, bij platenfirma Antler Subway. De rest is geschiedenis: Milk Inc. veroverde muziekland en maakte naam en faam als een van de meest succesvolle groepen in Vlaanderen.
 
Nu daagt Vandueren jong talent uit om sounds te creëren. Tussen 17 september en 28 oktober laat hij iedere 2 weken een sound van een bekend nummer op de deelnemers los, die de 3 sounds zo goed mogelijk moeten imiteren. Vandueren ontfermt zich over zijn kroost en voorziet de deelnemers regelmatig van tips, tricks, feedback en meer van dat moois.
 
 
De prachtige prijzenpot wordt op 10 november uitgereikt in de Gentse Vooruit tijdens Play & Produce, hét evenement bij uitstek voor de electronic music scene. Vandueren zal er tevens tijdens een live workshop, samen met Milk Inc.-toetsenist Peter Schreurs, een nummer ontleden.
 
De prijzenpot bestaat uit een Gaia synthesizer + Tutor, CakeWalk Sonar X2 STUDIO en een A-49BK Midi Controller. De beste sound kaapt echter niet noodzakelijk de hoofdprijs weg, het proces is belangrijker dan het eindresultaat: iedereen die meedoet, maakt kans op een van de drie prijzen.
De beste sound kaapt echter niet noodzakelijk de hoofdprijs weg, het proces is belangrijker dan het eindresultaat: iedereen die meedoet, maakt kans op een van de drie prijzen.
 
Meer details en deelname vanaf 17 september via
http://vi.be
www.playandproduce.be
http://www.homerecording.be/
 
 

Organisator Poppunt

Poppunt is het aanspreekpunt voor muzikanten en dj's in Vlaanderen. Ons doel: het maximaliseren van kansen. Via popadvies, onze websites, publicaties, projecten en andere initiatieven zorgen we ervoor dat muzikanten en dj's de juiste informatie in een heldere taal vinden, dat ze meer speelkansen krijgen en dat ze zichzelf beter kunnen promoten. Daarnaast streven we een beter poplandschap na en zijn we bondgenoot van alle organisaties die net als ons werk maken van kansen voor muzikanten en dj's.
We richten ons op alle muzikanten en dj's, ongeacht hun leeftijd of het genre waarin ze actief zijn. Van de zwaarste speedmetal tot de meest breekbare kleinkunst, van de coolste blues tot de meest esoterische trance: iedereen mag aan onze deur komen kloppen. Daarnaast willen we een bondgenoot zijn van de muziekindustrie en alle organisaties in het brede popveld. Uiteraard mogen ook beleidsmakers op lokaal, provinciaal of landelijk niveau niet in dit plaatje ontbreken. Meer info op www.poppunt.be

Organisator Homerecording.be

Homerecording.be is de toonaangevende Nederlandstalige audiorecording- en muziekproductiecommunity. Op de drukbezochte website, met als centrale spil het levendige forum, helpen homerecorders elkaar dagelijks verder in het muziekproductieproces. Dat gebeurt door het uitwisselen van tips en informatie over bijvoorbeeld technieken, software, materiaal of over akoestiek en studio-isolatie. Leden geven elkaar feedback op hun laatste creaties (al dan niet in wording) en ontmoeten er nieuwe mensen, waarmee ze vaak genreoverschrijdende online samenwerkingen aangaan. Homerecording.be publiceert ook artikels geschreven door experts, met het doel de snel groeiende groep DIY-muziekmakers de weg te wijzen. Tot slot houdt de website de vinger aan de pols omtrent de laatste evoluties in de muziekproductiewereld. 

Organisator Roland

Roland is al jaren een vaste waarde in de muziekwereld. Een naam die niet weg te slaan is van het tv-scherm, van de podia op festivals of van andere evenementen. Het van origine Japanse bedrijf, in 1972 opgericht door Ikutaro Kakehashi, groeide uit tot een multinational met joint-ventures over de hele wereld. In de Benelux en Frankrijk wordt het bedrijf vertegenwoordigd door Roland Central Europe, dat in totaal bijna 1000 verkooppunten bevoorraadt. Roland Corporation is een toonaangevende producent en distributeur van elektronische muziekinstrumenten, zoals keyboards en synthesizers, gitaarproducten, elektronische percussie, digitale opnameapparatuur, versterkers, audioprocessors en multimediaproducten. Deze producten worden op de markt gebracht onder de merken Roland, BOSS, Cakewalk en Rodgers. Met meer dan 38 jaar ervaring in het ontwikkelen van muziekinstrumenten stelt Roland de norm in de muziektechnologie voor de rest van de wereld.