Start

Solid State Logic (SSL) Mynx

Solid State Logic (SSL) komt naar buiten met de "Mynx", een twee-unit behuizing. Mynx is een soort desktop mini X-Rack waarin je twee units van de X-Rack module reeks kan plaatsen. Vroeger konden de SSL modules enkel ingebouwd worden in het standaard 4U frame, met een prijskaartje van circa £850. De Mynx kost zo'n £294, en maakt het zo ook voor minder kapitaalkrachtige amateurs mogelijk om SSL apparatuur in huis te halen.

De Mynx kan uitgerust worden met twee modules. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mic preamp en een dynamics module voor stemmenwerk, of voor een EQ en een dynamics module voor allerhande instrument-processing taken. Je zou er ook een SSL G-series stereo bus compressor in kunnen monteren, maar dan zijn beide Mynx sloten uiteraard bezet.

De Mynx heeft een aluminium behuizing en neemt relatief weinig ruimte in beslag. Audio inputs en outputs zitten achteraan elke module, en de voeding gebeurt via een externe power supply. De Mynx biedt weliswaar geen ondersteuning voor het SSL Total recall systeem.

Meer info: http://www.solid-state-logic.com