Start

Say hello to my kids en For Greater Good op H.O.T. 2011!

Net zoals vorige editie plaatsen we ook dit jaar weer twee projecten van bekende homerecorders in de kijker tijdens de Homerecording.be On Tour meeting op 8 mei 2011. Dit jaar is het de beurt aan de indierock van Say hello to my kids en het  industrial ambient project van For Greater Good.

14:00u For Greater Good is een industrial/dark ambient project waar Izzy en samdevos de touwtjes in handen hebben. Ze stonden al op de allereerste homerecording.be compilatie cd "from bedroom to headroom" en presenteren hun visie op de wereld van vandaag door middel van ambient soundscapes gemixt met alledaagse samples. Naast Izzy (compositie, synth) en sam (synth, noise, loops, vocals) doen ze geregeld beroep op gastmuzikanten. Voor hun recentste release werkten ze samen met bekende Japanse cyberpunk-schrijver Kenji Siratori, die met zijn teksten over verval, techniek en overheersing door computers, genetische manipulatie, cyber-terrorisme en mutante virussen zelfs David Bowie tot zijn fans mag rekenen. De mastering van deze release werd overigens verzorgd door Gert Van Hoof

Extra info:

 

19:00u Say hello to my kids is een jonge groep uit het Gentse die indierock combineert met postrock, hardcore en intelligente pop. Ze brachten de voorbije jaren al 2 EP's uit in eigen beheer, met telkens veel aandacht aan het artwork. DIY staat bij hen steeds hoog in het vaandel. Met plonserd als bijzonder actief lid op de homerecording community, hoeft het niet te verbazen dat deze jongens het ganse productieproces van de songs, de mix, de mastering, zelf deden. Voor de release van de 3de EP kunnen ze rekenen op de skills van de laatstejaarsstudenten Muziekmanagement aan PHL Music in Hasselt. Daarbij kregen ze ook de kans om hun EP digitaal te releasen via Kinky Star Records, en verwachten we op korte termijn zelfs een fysieke release op 12" vinyl.

Extra info: