Start

Presonus StudioLive 24.4.2 digitale mixer

Presonus brengt een tweede product uit in de StudioLive digitale mixer reeks: de StudioLive 24.4.2. Het gaat duidelijk om een wat grotere versie van de StudioLive 16.4.2, die we eerder uitgebreid besproken hebben. Zoals de naam aangeeft is deze mixer zowel voor live als voor studio toepassingen bedoeld.

De basisuitrusting is dezelfde als die van de 16.4.2, maar er zijn een aantal opmerkelijke toevoegingen en verbeteringen. Uiteraard gaat het hier om 24 kanalen in plaats van 16. Die zijn allemaal voorzien van XLR inputs en XMAX TM preamps, 1/4 inch gebalanceerde line inputs en ongebalanceerde insert punten. Net zoals de 16.4.2 zijn er 4 subgroup outputs, maar de 24 kanaalsversie biedt 10 aux bussen in plaats van 6.

Beide modellen functioneren ook als dual-port FireWire audio interfaces die alle kanalen en bussen naar en van een Mac of PC kunnen routen. Bij de 24.4.2 gaat het om 32 kanalen naar de computer, en 26 kanalen terug.

In tegenstelling tot het 16-kanaals model heeft de Fat Channel van de 24-kanaals versie een volwaardige 4-band parametrische EQ. Verder werd de gate / expander verder uitgebreid met Key Filter en Key Listen functionaliteit.

De 24.4.2 heeft 4 stereo 31-band grafische equalizers, en die kan je inzetten op de main, subgroupen of aux outputs. De settings van die EQs kan je individueel opslaan en oproepen, of als deel van een mix scene, net zoals alle andere settings van de StudioLive.

Verder zijn alle functies van de 16.4.2 versie ook hier beschikbaar. Je kan de modellen aan elkaar of aan andere FireStudio interfaces daisy-chainen om meer kanalen te kunnen processen.

De kostprijs zal naar verluid rond $2999 liggen.

Voor veel meer specificaties verwijzen we naar de productpagina of naar onze eerdere bespreking van de StudioLive 16.4.2.