Start

Presonus StudioLive 16.4.2 Digitale Mixer

Presonus komt met een krachtige 16-kanaalsmixer die zowel gericht is op optredens als op opnametaken. Met 16 XMAX mic preamps, ingebouwde 22x18 FireWire recording en playback engine, "Fat Channel" processing met 4-band EQs, compressors, limiters and gates, DSP effects, zes aux bussen, vier sub-groepen, uitgebreide LED metering, talkback en meer. De StudioLive is tegelijk een krachtige en gebruiksvriendelijke digitale mixer en een volledig multi-channel opnamesysteem.

StudioLive als Mixer

Zestien XMAX (class A) high-headroom, low-noisemic preamps. Alle zestien kanalen hebben line input, gebalanceerde inserts en gebalanceerde direct outs. Zes gebalanceerde aux sends, twee
voorbehouden aux effects sends en 4 subgroepen, twee paar gebalanceerde main outputs en control room outputs op de achterzijde maken deze mixer veelzijdig inzetbaar.

De analoge inputs en outputs worden geconverteerd van en naar een digitaal signaal, via convertors die een dynamisch bereik aankunnen van +118dB. Een innovatioeve "QuickTouch" design biedt snel toegang tot alle mogelijke parameters. Met load en save functies kan je snel "snapshots" nemen van kanaal, effect of mix settings. Alle mix en effects processing gebeurt intern met 32-bit floating point precizie.

De "Fat Channel" unit, die kan ingeschakeld worden via een "select" button, geeft toegang tot heel uitgebreide equalization en dynamiek en kan ingeschakeld worden voor ieder input kanaal, elke aux output of iedere main output. High pass filter, en vier-bands semi-parametrische equalization algoritmes zijn gebaseerd op de PreSonus' custom "digital EyeQ" equalizer. De compressors, limiters en gates zijn gebaseerd op de PreSonus ACP88.

Twee programeerbare 24-bit stereo DSP effect engines produceren verschillende reverbs, delays en tijdsgebaseerde effecten met gemakkelijk aan te passen parameters. Snelle LED meters geven inzicht in alle mgelijke settings, parameters, input levels, signaal reductie en dergelijk. De fat channel heeft ook zelf een aantal LED meters, en de main meters kunnen tussen verschillende weergave-modussen geswitcht worden.

De StudioLive mixer heeft een handig talkback systeem aan boord om direct te kunnen communiceren met elke aux mix afzonderlijk.

StudioLive als opnamesysteem

De StudioLive beschikt over bestaande Presonus FireWire technologie, met JetPLL synchronisatie. Het resolutaat is 22 opnamekanalen en 18 kanalen simultane playback. Elk opnamekanaal kan ingesteld worden om ofwel pre ofwel post fat channel signal processing op te nemen. De StudioLive kan ook 18 kanalen afspelen die vooraf opgenomen zijn, handig voor live performances in combinatie met vooraf opgenomen tracks, of voor studio mix-werk, om ook bij studio-producties gebruik te maken van de interne signaalverwerking en summing mogelijkheden van de StudioLive. De StudioLive mixer wordt geleverd met de "Captures" multitrack opnamesoftware, die draait op Windows en Mac computers. Capture is ontworpen om perfect met de StudioLive samen te werken.

Features op een rijtje

 • 16 inputs, 6 auxiliary mixes, 4 subgroups
 • 16 class A XMAX microphone preamplifiers
 • Hi-Definition analog to digital converters (118dB dynamic range)
 • Unlimited headroom 32-bit floating point digital mixing and effects processing
 • 22x18 FireWire digital recording interface
 • Compact 19" rack-mountable rugged steel chassis
 • Fat Channel Select; High Pass Filter; Compressor; Limiter; Gate;4-band semi parametric EQ; Pan; Load/Save/Copy/Paste
 • 2 Master DSP Effects (reverbs, delays, time-based effect, with load/save)
 • Load/Save Mixer "Scenes" — all settings
 • 100mm long throw faders
 • Military grade quick touch push buttons
 • Fast-acting LED meters
 • Talkback communication system
 • Capture multi-track recording software