Start

Presonus Studio Channel

Nog wat nieuws van Presonus. De nieuwe Presonus Studio Channel bestaat uit een tube-gebaseerde mic/instrument preamp, een VCA gebaseerde compressor, en een driebands parametrische equalizer, allemaal handig ingebouwd in een standaard 1U chassis.

 

Veel aandacht ging naar het ontwikkelen van de preamps. Deze is gebaseerd op de BlueTube preamp, en gebruikt een discreet circuit. De high-output 12AX7 vacuum tube werkt bij 30V, bijna tweemaal het gewoonlijk gebruikte voltage in deze klasse. Het resultaat is een ruime headroom, lage ruis, transparantie en prima klank. De schakelbare preamp gain en de tube drive geven je een ruim spectrum van mogelijke sounds, van transparant tot overdrive. Een 80 Hz high-pass filter maakt het gemakkelijk om storingen in het laag te verwijderen. Verder vinden we ook een 20 dB pad, en fase inversie.

De parametrische EQ bestaat uit drie banden, warvan de midrange een variabele Q heeft, terwijl de hoge en lage frequentie banden kunnen ingesteld worden voor peak/dip of shelving. De EQ kan voor of na de compressor geschakeld worden.

De compressor van de Studio Channel's bouwt voort op de Presonus legacy. Een volledig variabel, VCA gebaseerd circuit met razendsnelle attack, met de normale reeks controlemogelijkheden: ratio, threshold, attack, release, en make-up gain. Een precieze analoge VU meter geeft de gain reductie en het output niveau weer.

De verkoopprijs van de Studio Channel situeert zich rond $299.