Start

Poppunt lanceert vi.be - nieuw online muziekplatform

Poppunt lanceert een nieuw muziekplatform. vi.be is een muziekplatform waarmee bands, muzikanten, dj’s zichzelf in de kijker kunnen spelen, een beetje zoals Myspace dat internationaal doet. Terwijl we ons bij Myspace en facebook soms afvragen of er nog een andere bedoeling is dan "vriendjes maken", wil Poppunt met vi.be een veel doelgerichter platform opstarten, met de nadruk op lokaal talent, waarmee ook amateurs en semi-professionelen een mooie online presence kunnen opbouwen.

Vi.be biedt vier soorten profielen, en je kan zelf meerdere van die profielen aanmaken vanuit éénzelfde account. Je hebt een gebruikersprofiel. Individuele gebruikers kunnen op hun beurt lid zijn van een "bandprofiel". Daarnaast zijn er ook DJ profielen, en profielen van organisaties. Homerecording.be heeft alvast z'n eigen organisatieprofiel: http://vi.be/homerecording. Homerecording.be members worden hiermee uitgenodigd ons aan hun netwerk toe te voegen. 

 

vi.be biedt heel uitgebreide mogelijkheden om jezelf te promoten met video, audio en blogs, en om je netwerk op een zinnige manier uit te bouwen. Erg interessant is alvast de integratie met wat de opvolger van studio Brussel's fameuze Demopoll moet worden. 

Uit De Morgen: 

Joachim Wemel (Poppunt): "Met vi.be on Air vervangen we de traditionele Demopoll op StuBru (vanaf 22 september, GVA) en verder proberen we alle relevante spelers uit het circuit, zoals organisatoren en media, te integreren."

Bram Willems (Studio Brussel): "De Demopoll had soms te veel weg van een populariteitswedstrijd", zegt hij. "Zo bleek skatepunk altijd al een erg geliefd genre bij jongeren, maar stond die stijl niet noodzakelijk garant voor de beste songs. Vi.be on Air zal daarentegen iedere week werken met het oordeel van experts uit de muziekindustrie, waardoor het eerder een match wordt tussen de beste liedjes."

vi.be is de Vlaamse muziekwereld online: een community van bands, dj’s, fans en key players uit de sector. vi.be biedt je kansen op meer speelkansen, meer airplay, meer fans, meer succes. Wij bieden je de tools aan, het is aan jou om ze te gebruiken. Aangezien vi.be een netwerk is van muziekmakers, muziekliefhebbers en muziekorganisaties zit je meteen aan de bron van wat leeft in het Vlaamse muziekland.

Een erg mooi project!

Info: