Start

Play & Produce 2012, opnieuw met homerecording.be!

Op zaterdag 10 november is het weer zover: Play en Produce! In de Vooruit in Gent organiseert Poppunt opnieuw hét treffen van de Belgische dj- en producer-scene. Uiteraard is homerecording.be weer van de partij, met een eigen stand in de foyer van de Domzaal, en 3 mini-workshops:

  • 13.45 - 14.15u - Vocals opnemen: Je maakt je grote hit in je slaapkamer, maar er moet natuurlijk een stem bij. Homerecording.be laat je zien (en horen) hoe je met de juiste opstelling, akoestiek, microfoontypes en technieken je vocals optimaal opneemt.
  • 15.15 - 15.45u - iOS Applicaties: iPad, iPod, iPhone ... leuk gadget maar ook een heus instrument in de muziekproductie. We bespreken verschillende apps en mogelijkheden om het maximum uit je iOS-apparaat te halen in je studio.
  • 16.45 - 17.15u - Analyse van de mix: d-ter en border_collie loodsen je door een van hun mixes en laten daarbij alle aspecten aan bod komen - van effecten tot automatisatie, van stereobeeld tot equalizing. 

Over Play en produce

Wie muzikant wil worden hoeft vast niet lang na te denken over waar te beginnen. Maar kunt u zo direct vertellen waar je vertrekt met ambities om dj of producer te worden? Juist. Daarom is Play & Produce in 2008 in het leven geroepen. Elektronische muziek (maken) bevindt zich immers al lang niet meer in de marge. Hitlijsten zijn er in allerlei maten en gewichten van vergeven, dj’s krijgen een sterrenstatus, remixen doen het regelmatig beter dan het origineel en iedereen die een computer bezit hoeft maar software aan te schaffen om eraan te beginnen. Maar wat dan?

Van een praatje met Regi tot het openen van I Love Techno

Play & Produce zet een volledige dag in op info, inspiratie en skills die prille beginners tot gevorderden kunnen gebruiken om een degelijke elektronische track of dj-set te ontwikkelen. Met workshops over soft- en hardware, over scratchen en mixen, het zelf –van nul- opbouwen van klanken of het creëren en vasthouden van een eigen sound.

De lesgevers van dienst zijn diegenen die je meestal niet in dat keurslijf tegenkomt: de top-dj’s en –producers van vandaag. De mensen van Milk Inc. die de geheimen achter sounddesign uit de doeken doen. Moonlight Matters, die al werkte voor Adele, Charlotte Gainsbourg of Lana Del Rey, wordt dan weer meester van de klas “The art of the remix”. The Oddword gaat de voorbereiding achter een goeie set te lijf en ook hiphopsound komt aan bod, analoge synthesizers worden ontleed en je leert er hoe je je computer klaarstoomt voor je eigen muziekproducties. Er worden productspecialisten vanuit Zweden en Nederland overgevlogen en techno-icoon Chris Liebing bepaalt in een dj-battle welke gelukkige diezelfde avond nog de Red Room van I Love Techno mag openen.

Wie al een eerste track of set heeft afgewerkt, vindt niet altijd de juiste kritische feedback bij de eigen  entourage. Poppunt verzamelde voor Play & Produce daarom een 50-koppige feedback squad die je werk streng maar rechtvaardig evalueert. Demofeedback is daarmee een zeldzame gelegenheid om even neer te zitten voor een praatje met professionals als REGI (Milk Inc.), Wiebe Loccufier (The Subs), Merdan Taplak, STIJN, Jochen Sablon (Sound of Stereo), mensen van verschillende platenlabels, ID&T, Laundry Day, Tomorrowland, 10 Days Off, Culture Club, Kozzmozz, Café d'Anvers, enz.

Wil je je gearkennis bijschaven, dan kan je, naast masterclasses, infosessies en workshops, terecht op de beurs (Playground) waar producenten van dj- en producersgear hun laatste snufjes opstellen en tutorials voorzien voor de geïnteresseerden.

En wat daarna(ast)?

Ben je klaar om met je set of tracks naar buiten komen, dan kan je op Play & Produce je eigen promo onder handen nemen met een les over hoe je best communiceert in cyberland, hoe je je tracks online releast of naar huis gaan met een professionele promofoto of dj-clip.

Play & Produce is daarnaast dé gelegenheid om key players uit de sector te ontmoeten, maar ook organisaties als SABAM of PlayRight of te ontdekken bij welk muziekcentrum je in jouw buurt het hele jaar door terecht kan om workshops, masterclasses en infosessies te volgen.

Doorheen dit alles blijft Play & Produce laagdrempelig. Toegangsprijzen liggen ver onder die van gelijkaardige initiatieven in het buitenland en pro’s en publiek komen direct met elkaar in contact. Bovendien is iedereen die met elektronische muziek bezig is welkom, onafhankelijk van niveau of genre.

Het volledige programma op www.playandproduce.be

PRAKTISCH