Start

Native Instruments Guitar Rig Player aangekondigd!

Per 1 september is op de site van native instruments de nieuwe Guitar Rig 4 - player gratis te downloaden. Ik heb het geluk gehad een keer er mee te mogen stoeien, en ik was zeer onder de indruk. En dat was versie 3! Ik zat er dus al enige tijd over te denken om versie 4 aan te schaffen, maarja, mijn budget is niet oneindig ;)

Vandaag was ik wederom aan het kijken op de site van NI om te zien wat de prijs nu precies was, toen mijn oog viel op de Free version van Guitar Rig!
Ik zou zeggen, check it out mocht je er eens mee willen stoeien. Overigens zit in de grote broer uiteraard veel meer amps en effecten en mogelijkheden! Maar de basis die zij leveren zal je zeker een goede start en indruk geven van de kwaliteit van Guitar Rig!

Wat doet het dan (voor de niet gitaristen onder ons, of diegenen die nieuw zijn?)
Je plugt je gitaar rechtstreeks in je audiointerface, en je kunt in de software een Versterker kiezen (in de player zit er maar 1) die versterker zal je droge input signaal real-time omzetten naar het geluid van die betreffende versterker. Het zelfde geldt voor de effecten die je toevoegt, deze worden (realtime) op je input geluid losgelaten. Daarmee is de noodzaak om je zware mesa boogie mee te zeulen, en eerst een tijd lekker warm te laten worden alvorens je kan beginnen met het plaatsen van je mic's...

Voor meer info, zie: http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/guitar-rig-4-player/