Start

MXL V67Q Stereo Microfoon

MXL Microphones, een onderdeel van Marshall Electronics, laat ons weten dat de nieuwe V67Q Stereo Mic wordt uitgebracht. Hij is bedoeld voor het opnemen van live uitvoeringen, kamer geluid, of als een overhead microfoon voor drums, piano of andere instrumenten. Daarmee is de V67Q de laatste toevoeging aan de V67 reeks.

De V67Q is een condensor microfoon met twee 22mm capsules met gold sputtered diafragma's, uitgelijnd in een 90-graden XY configuratie. De output is electrisch gebalanceerd en zou een laag eigen ruisniveau hebben. De frekwentie respons is gelijkmatig van 30 Hz tot 20 kHz, zodat deze microfoon alle subtiliteiten van een muziekale uitvoering kan kapteren. Intern is deze mic bekabeld met Mogami kabel om de zuiverste signaal transfer te garanderen.

De V67Q is een stereo mic, en levert een uitgesproken stereo veld. Hij beschikt over twee onafhankelijke signaal paden om cross-talk te minimaliseren. Deze mic wordt geleverd met een 10 foot, 5-pin kabel die uitmondt in twee 3 pin XLR kabels.

Zoals andere V67 microfoons, heeft de nieuwe V67Q een groene body en een gouden grille. De grille is speciaal ontworpen om de gevoelige capsule te beschermen tegen wind, plops en andere storende geluiden.

De nieuwe MXL V67Q komt op de markt met een beschermende hoes, de stereo breakout kabel en een statief adaptorklip. De prijs ligt rond $299.95, en de mic is verkrijgbaar vanaf het vierde kwartaal van 2007. Meer info: www.mxlmics.com.