Start

In memoriam: Eric Desart (1949-2014)

Met droefenis melden wij dat Eric Desart van ons heen gegaan is op 8 mei 2014, na langdurige ziekte. Velen onder ons hebben van hem direct of indirect tal van zaken geleerd over akoestiek en geluid.  Hij drukte zijn stempel op talloze professionele geluidsstudio’s (waaronder zijn "levenswerk" de befaamde Galaxy Studio in Mol), maar wellicht leerden nog veel meer amateurs en muzikanten van hem hoe ze met beperkte middelen uit hun kleine studio’s het beste kunnen halen. 

Hij was soms tegendraads en ging de confrontatie met wie ongefundeerde stellingen poneerde nooit uit de weg. Zijn nauwgezette analyses en berekeningen gingen verder dan wat voor vele homerecorders bevattelijk was, maar hij beperkte zich niet tot de theorie. Dankzij zijn praktische aanpak leerden we bijvoorbeeld dat ook een doe-het-zelf zaak materialen in aanbieding heeft waarmee je thuis aan de slag kunt, en dat niet iedereen voor dure producten hoeft te kiezen. Hij was een inspiratiebron die velen van ons met raad en daad, met een kritische blik maar ook met een schouderklopje bijstond. We nemen afscheid van de man die het geduld en doorzettingsvermogen opbracht om de homerecorders te leren meten, isoleren en dempen. 

Veel van zijn kennis vermenigvuldigt zich nog steeds als een kettingbrief over het net. Zijn nalatenschap op dit en andere fora is dan ook van onschatbare waarde. Namens de community bieden wij zijn naasten onze oprechte condoleances aan.