Start

M-Audio ProFire 2626 Interface

M-Audio heeft een nieuwe audio interface: de ProFire 2626. Het wordt M-audio's topmodel, met 26 x 26 I/O bij 24-bit/192kHz, DSP mixing, en Octane preamp technologie. Zoals gewoonlijk is deze Firewire interface compatibel met Pro Tools M-Powered, zowel op PC als Mac.

Met een ingebouwde DSP mixer en router kan je met de ProFire 2626 allerhande omstandigheden aan. De router laat je toe uit maar liefst 52 audio streams te selecteren en ze door te sturen naar elk van de 26 hardware outputs. Met de aanpasbare DSP mixer kan je tot acht stereo mixen creëren voor meerdere muzikanten. Gebruikers kunnen ook presets instellen en deze op een later moment terug oproepen.

De preamp technologie is dezelfde als in M-Audio Octane 8-channel standalone preamp. Acht mic preamps zijn ingebouwd. Elke preamp heeft een 75dB gain range, 48V phantom power en een -20dB pad.

De ProFire 2626 ondersteunt ASIO en Core Audio en is dus compatibel met de meeste digitale audio workstations. Verder werkt deze interface met Pro Tools M-Powered. Naar eigen zeggen garandeert dit een uitzonderlijk stabiele en flexibelme recording oplossing die volledig compatibel is met de meeste studio's.

De interface beschikt over een aanpasbare master volume knop die heel flexibel is: de knop is toewijsbaar aan één of alle analoge output paren, en je kan gemakkelijk kiezen welk paar de hoofdmonitors dient aan te sturen. Je kn ook instellen of de master volume knop één of beide headphone outputs moet beïnvloeden, of daar onafhankelijk van functioneert. Als je de master knop aan alle acht ourputs toewijst kan je tot een volledige 7.1 surround mix in één beweging bijregelen.

Het toestel kan meerdere fiuncties vervullen: als standalone 8-channel
preamp, 8-channel A/D-D/A converter of digital format converter. In standalone modus worden de acht outputs gerout naar de eerste acht ADAT optische output kanalen, om zo gemakkelijk samen te werken met andere digitale apparaten. Op een gelijkaardige manier voeden de eerste acht ADAT optische input kanalen de acht analoge outputs, om D/A functionaliteit te bieden. Je kan ook de D/A conversie uitschakelen, en de ProFire 2626 gebruiken als een standalone 8-channel mic pre. De interface kan ook coaxiale S/PDIF in optische S/PDIF omzetten. Sampling rate gaat tot 192kHz / 24 bit.

Het toestel wordt op de markt verwacht tijdens dit kwartaal met een richtprijs van US$899.95.