Start

M-Audio MicroTrack II Digital Recorder

Nog een nieuwtje van enkele weken geleden dat vooral de mobiele (home)recorders zal aanspreken. M-audio heeft de MicroTrack II aangekondigd. Deze bouwt voort op de welbekende MicroTrack 24/6, en beschikt over een meer uitgebreid input gain bereik, analoge input filter, 48V fantoomvoeding, headphone monitoring van S/PDIF, en nog enkele verbeteringen.

De eerste verbetering is de bredere input gain range en de ingebouwde analoge input limiter, zodat je ook luide bronnen kan opnemen zonder clipping. De high-speed USB 2.0 connectie levert een snellere bestandstransfer. De mogelijkheid om merkers te plaatsen in BWF bestanden tijdens het opnemen maakt het gemakkelijk om een specifiek punt in de opname terug te vinden zonder de opname te hoeven bewerken. Een door gebruikers gekreëerde folderstructuur maakt het mogelijk bestanden te organiseren en terug te vinden, ook als je op lokatie opnames aan het maken bent. De MicroTrack II gaat ook om met de beperkingen van FAT32 door het gebruikers mogelijk te maken multi-part WAV recordings te maken boven de 2GB bestandslimiet. Gebruikers kunnen ook de achtergrondverlcihting dimmen om de batterij te sparen en discreter te zijn in een donkere ruimte. De recorder kan ook in hibernatie modus geplaatst worden, tot het startsein voor opname gegeven wordt. Een CompactFlash testzorgt ervoor dat de kaart kan opnemen volgens de gekozen settings. Enkele andere kleine anpassingen maken het lijstje compleet.

De M-audio MicroTrack draagbare opname-technologie wordt veelvuldig gebruikt in digitale media productie. Net zoals zijn voorganger maakt de compacte MicroTrack II het mogelijk WAV en MP3 bestanden op te nemen op CompactFlash kaartjes of MicroDrives via gebalancceerde lijn inputs en ingebouwde mic preamps, vervolgens de opnames te slepen naar een computer war ze onmiddellijk bewerkt kunnen worden of gepost kunnen worden op het web. De recorder beschikt over verschillende soorten connecties voor allerhande toepassingen.Degelijke preamps met 48V fantoomvoeding werken met condensor mics, tot 24-bit/96kHz kwaliteit. De unit iz ideaal voor songwriters,opnemen van repetities en optredens, maar ookn het opnemen van film-kwaliteit geluidseffecten in het veld. Gebalanceerde ¼” TRS line inputs maken het ook gemkkelijk een signaal rechtstreeks af te tappen van een studio of club mixer. S/PDIF input betekent dat de gebruiker ook de output van digitale mixers kan opnemen en transfers kan uitvoeren van andere digitale opname / opslag toestellen zonder kwaliteitsverlies. Ongeacht de manier van opnemen kunnen gebruikers de bron monitoren via de 1/8” stereo headphone jack of RCA line outs.

Omdat de MicroTrack II rechtstreeks kan opnemen in MP3 formaat en de bestanden onmiddellijk kunnen overgesast worden naar de computer, kunnen ze meteen ge-emaild worden of op het web geplaatst worden.

De nieuwe microTrack wordt geleverd met een T-vormige stereo electret microfoon, oortjes, 1/8” stereo extender kabel, een beschermende draagtas met mic-zakje, een power supply unit met USB connector en kabels. De unit wordt gevoed via een lang levende lithium-ion batterij die opnamen gedurende ca vier tot vijf uren mogelijk maken zonder te hoeven herladen. Gebruikers kunnen ook externe USB battery power packs gebruiken. Het herladen van de MicroTrack kan door deze te verbinden met een PC of MAC via USB, of via de power supply.

Het toestel, zou eind 2007 beschikbaar zijn en kost rond de US$499.95.