Start

M-Audio Fast Track Ultra 8R Audio / MIDI interface

Onlangs introduceerden we al de mobiele Fast Track Ultra interface van M-audio, vandaag melden we de komst van de rack-mountable Fast Track™ Ultra 8R 8 x 8 audio MIDI interface. De Fast Track Ultra 8R is een USB 2.0 interface met MX Core DSP mixer en 8 preamps met Octane™ technologie.

 

Hij is bedoeld voor veeleisende multi-track projecten en zit in een stevig 1U rack mountable chassis. USB 2.0 is snel, tegenwoordig goed ingeburgerd en ideaal voor de transmissie van de 24 bit / 96kHz audio resolutie doorheen het ganse opname en monitoring proces.

Verder zijn de 8 preamps (met de zogenaamde Octane technologie) het vermelden waard. Het apparaat heeft +48V fantoomvoeding voor condensor mics, signal/peak LED indicators en een uittrekbare gain knop die een 20dB pad activeerd voor als je wil opnemen op hoge volumes. Alle acht inputs accepteren ook lijn niveau signalen. Het front paneel biedt ook twee 1⁄4" instrument inputs. Net zoals de Fast Track Ultra heeft de 8R versie deM-Audio's MX Core DSP technology. de robuuste MX Core mixer gebruikt een reeks van 8 individuele DSP cores om bijna zero-level latency te bekomen, naast effecten en een matrix voor geavanceerde kanaal routing opties, toegankelijk via een gebruiksvriendelijk controlepaneel. MX core technologie laat ook toe reverb toe te passen bij het tracken van vocals, om de uitvoerende artiest een meer relax gevoel te geven. Twee onafhankelijke headphone outputs laten je toe individueele monitor mixes te creëren voor meerdere samen opnemende muzikanten, zonder dat de computer daar iets van voelt.De mixer biedt maximaal een 16 x 8 configuratie, zodat je alle 8 inputs van de interface simultaan kan volsteken en, deze mixen met de 8 audio streams afkomstig van de computer zonder beslag te leggen op de CPU. Tot slot vermelden we de 2-kanaals digitale S/PDIF inputs.

De verdeling kan je ergens verwachten in het tweede kwartaal van 2008, aan een richtpijs van $629.95.