Start

M-Audio Fast Track Ultra

M-audio gooit de Fast Track™ Ultra audio interface op de markt. Deze 8 x 8 audio interface met MIDI capaciteit biedt high-speed USB 2.0 connectiviteit, MX Core™ DSP mixer en vier preamps met Octane™ technologie.

Gericht op mobiele en desktop productie, gebruikt de compact Fast Track Ultra interface high-speed USB 2.0 technologie voor betere prestaties. Zoals de Apple FireWire serial bus, biedt USB 2.0 de noodzakelijke bandbreedte voor 24-bit/96kHz audio resolutie doorheen het opname en monitoring proces.

De Fast Track Ultra introduceert M-Audio’s nieuwe MX Core DSP technologie. De robuste MX Core mixer maakt gebruik van acht individuele DSP cores om bijna zero-latency te bieden, alsook effecten en een matrix voor gesofisticeerde kanaal routing opties - toegankelijk via een intuïtief controle paneel dat gebruik maakt van een eigen mixer voor elk outputpaar. MX Core technologie maakt het mogelijk om reverb te gebruiken tijdens het opnemen van vocals, om meer uit de artiest te halen, en profiteert van de twee onafhankelijke headphone outputs om gescheiden monitor mixes te leveren als je meerdere muzikanten wil opnemen. De mixer biedt tot een 16 x 8 configuratie, zodat gebruikers mics, synths en extern materiaal kunnen aansluiten op de hardware inpiuts van de interface, ze dan kunnen mixen met de acht audio stromen die van de computer komen zonder beslag te leggen op de CPU.

De Fast Track Ultra beschikt over vier preamps met de M-Audio Octane technologie. Gebruikers krijgen low-noise / high-gain voorversterking met voldoende kanalen voor tal van toepassingen. Onder de features vallen nog een +48V phantom voeding voor condenser mics, signal/peak LED indicators en een pull-out gain knop die een 20dB pad activeert voor opnamen bij hoge volumes op. De eerste twee inputs accepteren ook instrument-level signalen.

De Fast Track Ultra biedt een complete opname oplossing, met zes kanalen analoge inputs en outputs plus twee kanalen digitale S/PDIF I/O. In tegenstelling tot de meeste USB interfaces, biedt de unit twee deddicated inserts op de twee eerste kanalen, zodat je gemakkelijk outboard proscessing kan toevoegen voor de A/D conversie. Gemakkelijke connectiviteit via een enkele USB 2.0 kabel garandeert de communicatie met de computer, en levert ook de voeding. Het systeem is compatibel met de meeste audio software, zodat het past in vrijwel elke studio setup.

Verwachte richtprijs (US): $449.95.