Start

The last post: homerecording.be trekt de stekker eruit

Vrienden homerecorders, 

Vandaag trekken we, na bijna 15 boeiende jaren, de stekker uit het homerecording.be forum. 

In de vroege jaren van het web waren forums een goudmijn van kennis en ervaring. Een place-to-be voor wie met gelijkgestemden wilde discussiëren over die gedeelde passie. Nu zijn sociale media overal. Pers en organisaties zetten massaal in op online content. Een forum heeft daarin zijn rol gespeeld, maar hebben we nu niet meer nodig. Homerecording.be verder draaiende houden kost tijd en middelen, en dat blijft niet altijd verenigbaar met het werk, muziek of gezinsleven. Deze beslissing, die door de ganse homerecording.be crew werd genomen, hing dan ook al een tijdje in de lucht. 

Homerecording.be heeft vele hoogtepunten gekend. Talloze muzikanten en DIY producers leerden de skills van homerecording.be artikels en forum posts. Onze oudste teller schat dat homerecording.be doorheen de jaren een 24 miljoen pageviews ontving. Ruim 40 duizend discussies, met meer dan 300 duizend berichten, dat zijn straffe cijfers voor zo’n nauwe niche, in ons taalgebied. Om maar een voorbeeld te geven, die ene inspirerende "show your studio" thread werd bijvoorbeeld ruim 170 duizend keer bekeken. Sommige threads bevatten meer dan 1000 posts. Enkele beruchte leden hebben op hun eentje meer dan 10 duizend posts op hun  teller staan. Er waren formidabele mix en remix challenges die heel wat mensen de kans gaven om zelf aan de slag te gaan met opnames, en het resultaat onderling te vergelijken. Er was die compilatie-CD "from bedroom to headroom" in 2007, gebaseerd op thuisopnames en samengesteld door homerecorders die elkaar nog nooit in levende lijve ontmoet hadden. Vele van onze leden begonnen ooit als onwetende beginner en zijn vandaag op een mooi niveau, al dan niet professioneel, met muziek bezig. En het is een publiek geheim dat ook voor vele pro's homerecording.be geen onbekend terrein is. In de vroege jaren 2000 werden we meermaals genomineerd voor "Site van het Jaar" awards. Ook in de echte wereld werd homerecording.be een begrip. We hebben verschillende heel succesvolle "homerecording.be on tour" evenementen georganiseerd, en we werkten actief mee aan grote muzikantendagen en beurzen. Tal van leden hebben elkaar ontmoet, voor samenwerkingen, voor de onderlinge verkoop van materiaal, voor gezamelijke shootout sessies om materiaal te testen of beurzen te bezoeken. Al wie erbij was kan zelf ongetwijfeld nog talloze anektdotes en highlights opvissen. Ik denk dat niemand kan ontkennen dat we met schone herinneringen kunnen afsluiten. 

De gouden jaren van homerecording.be zouden er niet geweest zijn zonder de hulp van vele mensen. Door de jaren heb ik van velen ook de persoon achter de avatar leren kennen en mag ik heel wat mensen vandaag tot mijn vrienden rekenen. Mede beheerders, bedankt! Verder dank ik graag onze ruim 10 duizend actieve leden. Jullie ZIJN de community.  

Als beheerders beseffen we dat dit bericht mensen kan teleurstellen. We erkennen dat er ontzettend veel kennis in dit forum zit, die vandaag nog vele mensen voorthelpt. Hoewel we vanaf heden het interactieve gedeelte van homerecording.be on-hold zetten, willen we die verzamelde kennis niet verloren laten gaan. Daarom zullen we posts en artikels nog voor onbepaalde tijd in gearchiveerde en doorzoekbare vorm online laten bestaan. Heb je betere voorstellen rond deze community? Je kan ons nog steeds bereiken via de homerecording.be contact pagina of via onze sociale media kanalen. Of misschien in het echte leven?

De forumklok houdt vandaag op met tikken, but keep on tracking, friends! 

De homerecording.be crew

[toevoeging] Je kan op deze aankondiging reageren via de Facebook post: https://www.facebook.com/homerecording.be/posts/1658054397573488 of via Twitter https://twitter.com/homerecording