Start

KEL Audio HM-7U Vocal Microphone

Kel Audio, voor velen hier wellicht een onbekende microfoonproducent, heeft een derde model aangekondigd, de HM-7U. Het gaat om een betaalbare (299$) groot diafragma condensor mic die geïnspireerd is op de befaamde Neumann U47. Deze mic gebruikt een K47-stijl capsule die getuned is voor het opnemen van vocals en bepaalde instrumenten. Met degelijke electronica wil KEL audio zich onderscheiden van andere U47 kloons.

 

De HM-7U is niet alleen bedoeld voor vocals maar werkt ook goed op contrabas, mandoline, drums, houtblazers en piano. Vanwege het "small supercardioid" pickup patroon, is de HM-7U ook geschikt voor bepaalde live toepassingen, denk maar aan traditionele jazz, folk of bluegrass concerten, waar een uitstekende geluidskwaliteit een must is. 

Om de mic nog wat breder inzetbaar te maken is er een low-cut filter voorzien en een 10dB pad. De HM-7U heeft verder een fantoomvoeding indicatorlampje.

De kostprijs bedraagt $299, en daarvoor wordt de mic geleverd in een aluminium koffertje met elastische shock mount en swivel mount.

Meer info: http://kelaudio.com/hm7u.html