Start

JBL LSR2300 Series Studio Monitors

Op Winter NAMM 2009, introduceerde JBL Professional het nieuwe LSR2300 Series Studio Monitor Systeem, dat professionele prestaties levert met prijzen binnen het bereik van elke studio. De LSR2300 Serie richt zich op de vraag naar kostenefficiënte, high-performance monitoring systemen, gedreven door de verspreiding van betaalbare, computer-based productie systemen.

De LSR2300 Serie omvat: de LSR2328P Bi-Amplified 8-inch Studio Monitor met 160 Watt versterker, de LSR2325P Bi-Amplified 5-inch Studio Monitor met 85 Watt versterker, en de LSR2310SP Powered Studio 10-inch subwoofer met een geïntegreerde 180 Watt vermogen versterker.

Bij het ontwikkelen van de LSR2300 Series, heeft JBL de zelfde strenge "Linear Spatial Reference" criteria gebruikt die ook worden gebruikt in het ontwerp van de befaamde LSR6300 en LSR4300 series. Hoewel de meeste fabrikanten slechts één enkele on-axis meting doen van de prestaties van de luidspreker,  vereist JBL's Lineaire Ruimtelijke Referentie criteria 70 metingen, waardoor er meer dan 1200 keer meer gegevens zijn. De gegevens zorgen ervoor dat JBL een systeem maakt dat een grotere nauwkeurigheid produceert in de mix positie. Een trademark van het LSR2300 ontwerp is de grote Waveguide en de elliptische tweeter diafragma die werken in combinatie met een 1" silk-substrate hoge frequentie transducer om een superieure imaging en een gladdere frequentie respons te leveren.

Hedendaagse muziekstijlen, film productie en de vraag naar hoge kwaliteit audio voor HDTV vereist om een monitor-systeem die in staat is om uitgebreide lage frequenties en een hoog dynamisch bereik aan te kunnen. Om dit aan te pakken heeft JBL nieuwe "long-excursion low-frequency-omzetters" met high-flux-motoren en een op maat afgestemde poort die samenwerken om een accurate diepe lage frequentie respons te produceren, die eerder niet beschikbaar waren in deze prijsklasse. De LSR2328P 8 "-model biedt een lage frequentie
uitbreiding tot 37Hz, de LSR2325P 5 "model tot 43Hz, en de LSR2310SP subwoofer levert diepe lage frequentie prestaties onder 29Hz.

Daarnaast produceert elk model in de LSR2300 een uitzonderlijk geluidsdrukniveau (SPL) bereikt door het gebruik van hoge gevoeligheid transducers en zorgvuldige aandacht voor de thermische eigenschappen van het systeem. Aangezien warmte de vijand is van output dient de lage frequentie-poort ook als een middel van koeling van de versterkers . De LSR2328P bi-amplified 8-inch 2-weg monitor bijvoorbeeld, bevat een 160 Watt versterker en is in staat een maximum SPL piek van 117 dB te leveren. Alle drie modellen LSR2300 overleefden de zware JBL power test waarbij het systeem speelt op vol nominaal vermogen voor 100 uur voordat hij een productie-klaar ontwerp wordt.

Uitgerust om te integreren in professionele systemen, bevatten alle modellen gebalanceerde XLR, 1/4-inch en ongebalanceerde RCA-ingangen waarmee de verbinding aan een breed spectrum van bronnen, waaronder computer audio workstations, professionele mengtafels, evenals consumer weergave systemen mogelijk is. De LSR2310SP subwoofer omvat een 2-kanaals bass management systeem met selecteerbare crossover instellingen en gebalanceerde uitgangen voor de integratie van de subwoofer in elk systeem. LSR2325P en LSR2328P behuizingen bevatten bevestigingspunten en worden versterkt voor een veilige wandmontage. Transducers in alle modellen zijn afgeschermd, zodat gebruik in de nabijheid van magnetisch gevoelige apparatuur geen problemen geeft.

"Ons doel was om een lijn te maken die voldoet aan een ongeëvenaard niveau van nauwkeurigheid en prestaties, aan een scherpe prijs. De nieuwe LSR2300 Serie profiteert van JBL's 60 jaar van deskundigheid en geschiedenis van het afleveren van eersteklasse studio monitoren op de markt, "zei Peter Chaikin, directeur van registratie en Broadcast Marketing, JBL Professional. "Met de invoering van de betaalbare LSR2300 Series, is het nu mogelijk voor elke studio om de "JBL professional quality" en prestaties te hebben die onze LSR6300 en LSR4300 modellen tot de top keuze van top-engineers, artisten en faciliteiten over heel de wereld te hebben "

Voor meer informatie, bezoek hun website op www.jblpro.com.