Start

iZotope Alloy - channel strip tools

Izotope, de makers van het populaire mastering pakket "Ozone" brengt een nieuw plugin pakket op de markt: Izotope Alloy. "Essentiële sound shaping effecten voor al je tracks en bussen", zo kondigt iZotope het aan, en het is "niet de zoveelste channel strip software". We zijn benieuwd.

iZotope Alloy bestaat uit zes effect processors die op de typische iZotope manier in één pakket gestackt zijn:

  • Dynamics: met Vintage mode, sidechaining, ...
  • Transient Shaper: verbeter percussieve geluiden door transienten bij te sturen
  • De-Esser: Krijg sibilantie en andere hardnekkige hoge frequenties onder controle
  • Exciter: Voeg subtiele verzadiging toe aan je tracks door de sound van tube pre-amps, tape, en andere hardware te simuleren. Je kan vertschillende harmonische profielen flexibel blenden met een "harmonic scaling" XY pad.
  • Limiter: Een zero latency loudness maximizer waarmee je snel gain kan toevoegen door de threshold te laten zakken. Of je kan hiermee een duidelijke limiet op je signaal-niveau zetten door middel van een simpele "Brickwall limiter".
  • Equalizer: Een krachtige 8-band EQ, met Low Shelf, High Shelf, Peak, Lowpass, Sharp Lowpass, Highpass en Sharp Highpass selecteerbaar per band. Een speciale "soft-saturation" optie simuleert analoge EQs bij oversturing.

MacroPresets combineren de belangrijkste controle in een overzichtelijke display. Ruim 150 professionele presets voor tal van omstandigheden zijn meegeleverd.

Met Alloy hoef je maar één plugin te laden om elk van deze effecten op een track te kunnen toepassen. Je krijgt er ook een pak geavanceerde mogelijkheden bij, zoals een paneel met fase tools, waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijk fases kan inverteren en roteren.

Alloy is momenteel beschikbaar voor een prijs die rond de 250$ ligt. 

Meer info: iZotope Alloy