Start

HR/Poppunt/Roland Sound Design Challenge - Sound 3!

Poppunt, Homerecording.be en Roland slaan de handen in elkaar voor de Sound Design Challenge. Filip Vandueren (Milk Inc.) daagt iedereen met een computer uit om sounds te creëren. De derde sound is nu beschikbaar. Bekijk het filmpje, zet je aan de knoppen met de gratis software. Inzenden doe je via vi.be (zie link in het artikel). Inzendingen komen ook automatisch terecht op homerecording.be, waar je ze kan bespreken. Een vette prijzenpot wordt verloot onder alle deelnemers!

Maak de typische lead sound van Skrillex na! Het origineel vind je hier:

Er zijn weer heel veel layers gaande, de meeste met JP-8000 supersaw achtige tranceklanken, maar het gaat ons om de toplijn.Deze keer is het een oefening in hoe vertrek ik van een zeer simpele klank (1 saw osc met een beetje portamento) en hoe ver kan ik gaan om die klank vuil te maken terwijl hij toch muzikaal blijft… Het is minder een kwestie van meerdere OSCs te combineren en detunen om de klank breed te maken, maar om die ene simpele oscillator te beïnvloeden…Niet zo'n eenvoudig concept voor beginners, maar er komen weer tutorials aan! Voor beginners:

in Noizemaker kan je experimenteren met Distortion, extreme LFO settings, FM, Ring Mod, Sync etc. om te zien wat dat allemaal met de klank uitspookt.Voor gevorderden:

Z3ta+ is een softsynth die zich uitermate goed leent om dirty sounds mee te maken omdat je de basis-oscillator al heel complex kan gaan distorten, frequency-shiften, bitcrushen enz. nog voor er naar de filter of extra distortion modules geroute wordt.