Start

HR/Poppunt/Roland Sound Design Challenge - Sound 1 nu beschikbaar!

Poppunt, Homerecording.be en Roland slaan de handen in elkaar voor de Sound Design Challenge. Filip Vandueren (Milk Inc.) daagt iedereen met een computer uit om sounds te creëren. De eerste sound is nu beschikbaar. Bekijk het filmpje, zet je aan de knoppen met de gratis software. Inzenden doe je via vi.be (zie link in het artikel). Inzendingen komen ook automatisch terecht op homerecording.be, waar je ze kan bespreken. Een vette prijzenpot wordt verloot onder alle deelnemers! 

Voor deze sound gebruiken we de TAL's noisemaker plugin (free download). Wil je graag meedoen maar weet je niet zo goed hoe eraan te beginnen? Filip maakt ja alvast wegwijs via deze handleiding (PDF)!   

Achtergrond

Als 11-jarige was Vandueren al bezeten door knopjes, bliepjes en muziektechnologie. Op zijn achttiende tekende hij, samen met jeugdvriend Regi Penxten, bij platenfirma Antler Subway. De rest is geschiedenis: Milk Inc.veroverde muziekland en maakte naam en faam als een van de meest succesvolle groepen in Vlaanderen.  

Nu daagt Vandueren jong talent uit om sounds te creëren. Tussen 17 september en 28 oktober laat hij iedere 2 weken een sound van een bekend nummer op de deelnemers los, die de 3 sounds zo goed mogelijk moeten imiteren. Vandueren ontfermt zich over zijn kroost en voorziet de deelnemers regelmatig van tips, tricks, feedback en meer van dat moois. 
 
De prachtige prijzenpot wordt op 10 november uitgereikt in de Gentse Vooruit tijdens Play & Produce, hét evenement bij uitstek voor de electronic music scene. Vandueren zal er tevens tijdens een live workshop, samen met Milk Inc.-toetsenist Peter Schreurs, een nummer ontleden.
 
De prijzenpot bestaat uit een Gaia synthesizer  + Tutor , CakeWalk Sonar X2 STUDIO  en een A-49BK Midi Controller.  De beste sound kaapt echter niet noodzakelijk de hoofdprijs weg, het proces is belangrijker dan het eindresultaat: iedereen die meedoet, maakt kans op een van de drie prijzen.  
 
Geïnteresseerden die niet bekend zijn met muzieksoftware, willen we op weg helpen eigen sounds te creëren!Download hier gratis de Sonar X1 Trial (PC) die volledig functioneel is gedurende 30 dagen!
 
Daarnaast zal Filip bij de release van elke sound nog wat Tips & Tricks meegeven om jullie op weg te helpen! 

Deelnemen?

  1. Download en check de handleiding .
  2. Get to work! Creëer je eigen sound!
  3. Ga naar deze vi.be pagina en volg de instructies. 
  4. Na uploaden verschijnt je inzending automatisch in het Sound Design Challenge subforum op homerecording.be. Welkom om mee te discussieren!
  5. Deadline voor deze eerste sound: 1 oktober 2012