Start

hr.be op Play en Produce 2010

- voor foto's van de deze editie: HIER -

Wie de eerste editie in 2008 meemaakte, weet waarover we spreken: een volledige dag met grote namen, grootse workshops en masterclasses, een gear-beurs (de Playground) om je vingers bij af te likken, kortom een programma om u tegen te zeggen, dat niet voor niks op korte tijd uitverkocht bleek. Poppunt pakt het dit jaar nog sterker en grootser aan. Verwacht je met andere woorden aan meer praktische workshops, een ruimere Playground, productievere tips & tricks, uitgebreide infosessies, diepte-interviews en veel meer! Of je nu je turntable skills wil verfijnen, wil weten hoe je aan een remix begint, de technieken van een vette dubstep-beat wil achterhalen of ervaren wat professionals van je producties vinden… Er is voor ieder wat wils, zowel voor de gevorderden als voor de beginners, binnen eender welk genre.

Net zoals de vorige edities is de homerecording.be crew opnieuw van de partij, met enkele typische studio-setups waar voortdurend technieken gedemonstreerd worden. Je kan hier doorlopend terecht met al je vragen over DIY muziekproductie.

Op vaste tijdstippen worden er ook praktische demonstraties gegeven:

  • 14u15: Enkele Crew-leden die samen ook actief zijn in het Blogpants collectief laten je met praktische voorbeelden horen en zien hoe microfoonkeuze en plaatsing kleur en andere eigenschappen van een zangopname bepalen.
     
  • 15u30-16u30: In de Domzaal (de zaal naast onze stand) bespreekt Filip Van Dueren de gelijknamige challenge die homerecording.be samen met Poppunt en Roland organiseerde.
     
  • 16u30: Forum meet & greet: kom langs en ontmoet de mensen achter die nicknames.
     
  • 16u45: Hoe bouw je met een kleine studio in de huiselijke sfeer een eigen sound op? En hoe vertaal je die sound naar het podium? Aan de hand van de catchy songs en de live-setup van Paper Fox en een heleboel praktische vragen lichten we een tipje van de sluier op. De meesten onder jullie kennen Paper Fox, ook actief op dit forum wel. Zij werkt momenteel aan haar eerste plaat, die geproducet wordt door twee leden van The Go Find.

We beschikken de hele dag over een eigen zaaltje waar we ongestoord kunnen praten en spelen. Kom zeker langs!