Start

Homerecording.be lanceert volledig vernieuwde basisbrochure (versie 2)

De homerecording.be redactie is trots de tweede versie van onze succesvolle startbrochure aan te kondigen. Dit gedrukte boekje bevat 40 pagina's essentiële informatie rond opnemen. De nadruk ligt vooral op het samenstellen van een bruikbare setup, ook als budgetten beperkt zijn. Het gedrukte boekje is voor het eerst gratis verkrijgbaar op Play & Produce (Gent, 2008), en zo lang de voorraad strekt via nog aan te kondigen verdeelpunten.

Informatie verzamelen

Homerecording.be groeide de voorbije jaren uit tot een enorme informatiebron, vooral door de vele leerzame discussies die in het forum gevoerd worden. De veelheid aan informatie maakt het echter voor nieuwkomers vaak erg moeilijk om uit te vissen hoe je nu eigenlijk best kan starten. Een tijdje geleden begonnen we met de "gids ", een zone waar de interessantste, belangrijkste of meest gezochte informatie verzameld wordt. Deze rubriek wordt geregeld door redactieleden aangevuld en verbeterd. Verder schrijven experts regelmatig informatieve artikels over bepaalde topics. Al deze initiatieven hebben tot doel de zoektocht van homerecorders naar de basisinformatie te vereenvoudigen. 

Van web naar papier

Naarmate meer en meer informatie verzameld werd, groeide ook de behoefte aan een tastbare versie. Een boekje dat je kan vastnemen in je studio. Dat je kan meenemen. En we willen de kennis die verzameld werd op deze website nog verder verdelen. Naar muzikanten die misschien nooit googelen naar homerecording sites. Naar starters die misschien nog niet weten waar ze naar moeten zoeken. En we zouden de buitenwereld graag tonen hoe een website als deze vandaag op een organische manier groeit en al die kennis verzamelt. 

Een gratis boekje

Het resultaat is een boekje van veertig pagina's, gedrukt in een handig A5 formaat en uitgebracht door homerecording.be. Zonder franjes of kleuren, maar boordevol praktische en bruikbare informatie. In vergelijking met de eerste editie is de hoeveelheid inhoud ongeveer verdubbeld. Het geheel werd functioneel geïllustreerd.

Waar verkrijgbaar?

De oplage van deze gratis uitgave is beperkt. We verdelen ze voor het eerst op Play & Produce (2008) in de Vooruit in Gent. Afhankelijk van de respons zullen we het boekje later verder verspreiden via bepaalde verdeelpunten. Die info maken we natuurlijk nog bekend.

Up-to-date informatie

Na Play & Produce zullen de details van deze nieuwe editie gepubliceerd worden op http://www.homerecording.be/startbrochure.

Dit boekje in huis halen?

Bezoek onze stand op Play & Produce. Alle leden krijgen gratis een exemplaar, zo lang de voorraad strekt. De laatste praktische info over onze aanwezigheid op dit evenement vind je hier.