Start

Homerec.be On Tour: een eerste blik op het programma!

We kunnen alvast hiermee de eerste namen en activiteiten aankondigen voor de meeting in Maastricht op 24 april 2010. Onder de sprekers zijn Gert Van Hoof, Mathew Lane en _-RidDim-_ vaste bekenden op dit forum. Er zijn verder optredens (met live opname) van Paperfox (Reindp) en Half Way Station (Rikke en Elma). Tot slot kan je in de prijzen vallen: er worden mooie awards uitgereikt voor de beste mix challenge inzending en voor de beste homestudio productie. Be there!!!

Workshops

De eerste sprekers die bevestigd hebben zijn Gert Van Hoof, Mathijs Indesteege (Mathew Lane) en Alexander Vyverman (_-RidDim-_).

Zij zullen in de namiddag workshops geven rond opnametechnieken, mixen en masteren.

Nieuwe namen en een gedetailleerd overzicht van de inhoud van de verschillende workshops kan je de komende weken verwachten!

De homerecording.be awards

Omdat al die creativiteit en activiteit op dit forum af en toe wel eens een beloond mag worden, reiken we tijdens de meeting voor de eerste keer een aantal homerecording awards uit.

De mix challenge award (een aankoopbon ter waarde van 50€) wordt toegekend aan de winnaar van de volgende mix challenge die heel binnenkort gelanceerd wordt.

De productie award (een aankoopbon ter waarde van 200€) wordt toegekend aan een homerecording productie. Elke deelnemer mag één track inzenden die hij / zij zelf geproduceerd heeft. Die track wordt beoordeeld naar alle aspecten (van technisch tot creatief) die van belang zijn voor een "homestudio productie": opnamekwaliteit, creativiteit, productiekwaliteit, muzikaliteit, arrangement en mixkwaliteit. Het beoordelen gebeurt door een jury die deels uit professionelen actief op homerecording.be bestaat, en deels uit professionelen geaffilieerd met de Muziekgieterij en Kumulus. Meer informatie over de manier van inzendingen volgt weldra.

Om kans te maken op één van de awards moet je je mix en / of productie inzenden via de daartoe voorziene pagina voor de betreffende deadline (details volgen), en moet je uiteraard aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

Optredens

Doorheen de dag kan je in de foyer genieten van optredens (en live opnames) van Paperfox (Reindp) en Half Way Station (Rikke en Elma).

Meer nieuws?

Voor al het laatste nieuws over de Maastricht meeting moet je slechts één adres kennen: http://www.homerecording.be/meeting