Start

Focusrite Saffire PRO 40 audio interface

Tijdens de jaarlijkse AES beurs werd in San Francisco de nieuwe multichannel firewire audio interface van Focusrite voorgesteld: de Focusrite PRO 40.

 

De basis van deze nieuwe interface zijn de 8 van de uitstekende Focusrite pre-amps die we ook al in andere producten konden aantreffen. Lage noise en weinig vervorming in combinatie met uitstekende digitale conversie, en de zogenaamde "JetPLL™ jitter elimination" technologie moeten instaan voor en prima audio kwaliteit.

Naast de 8 preamps treffen we een resem I/O opties aan: 10 analoge outputs, ADAT i/o, stereo SPDIF i/o en 2 virtuele ‘loopback’ inputs die handig zijn om digitale audio tussen verschillende software toepassingen te routen. Elk kanaal is voorzien van fantoomvoeding, en de eerste twee kanalen beschikken ook over -9dB pads. Het front paneel heeft voor elk kanaal een 5-LED indicator om de levels goed te kunnen volgen.

De Saffire PRO 40 wordt geleverd met een reeks Focusrite plugins, waaronder de nieuwe Compression, Reverb, Gating en EQ VST/AU plug-ins. De bekende Focusrite xcite+ bundle is eveneens meegeleverd: deze bestaat uit Ableton Live Lite, Novation’s Bass Station soft synth en meer dan 1 gig royalty vrije samples.

Op software vlak wordt ook Saffire PRO 40 Control, meegeleverd: een zero-latency 18 x 16 DSP Mixer/Router software die tal van routing en monitoring modelijkheden biedt. De overzichtelijke interface geeft je ook uitgebreide metering mogelijkheden voor inputs, outputs en submixen. Er zijn twee onafhankelijke hoofdtelefoon bussen vorzien, elk met onafhankelijke level controle via het frontpaneel.

De Saffire PRO 40 zal vanaf oktober 2008 wereldwijd verkrijgbaar zijn.