Start

Focusrite Liquid Saffire 56

De Liquid Saffire 56 is de nieuwste Firewire interface van Focusrite en hij staat aan de top van het Focusrite gamma. Zoals de naam aangeeft is het een combinatie van de bekende Liquid technologie en de nieuwe generatie Focurite Firewire interfaces, waarvan de Saffire Pro40 de kop tot nu toe aanvoerde.

Twee van de acht mic pre's maken gebruik van de derde generatie Liquid preamps, technologie die we al kennen van de Liquid Channel en van de Liquid 4Pre. Naast de 6 "gewone" maar transparante mic preamps, bieden deze 2 dus een keuze uit tien verschillende pre-amp emulaties. Deze zijn onderandere gebaseerd op de Neve 1073, Pultec MB-1 en Telefunken V72.

Naast de 8 pre's heeft het toestel 10 analoge outputs, 16 kanalen ADAT i/o, stereo S/PDIF of AES i/o (op RCA mono), MIDI i/o, twee virtuele 'loopback' inputs waarmee je audio kan routen tussen verschillende software toepasingen, en BNC wordclock i/o. De Saffire Mix Control software draagt zorg voor de flexibele controle over routing en monitoring, die ondermeer preset voor typische situaties bevat, en voorzien is van volledige metering over alle in- en uitgangen.