Start

Focusrite ISA One single-channel preamp

Focusrite komt met een nieuwe preamp op de markt. De ISA One is een klassieke single-channel transformer-gebaseerde microfoon pre-amp, in een stevig draagbaar chassis. De ISA One heeft de klassieke vintage mic preamp technologie van de originele ISA110 module aan boord; de originele 110 preamp vormde de basis van elk kanaal van de fameuze Focusrite Forte console.

Deze preamp heeft een line input (XLR en TRS Jack) en een onafhankelijk D.I. channel, compleet met eigen gain control, active / passive impedance switch, een TRS Jack output voor routing naar een amp en een onafhankelijke XLR output achteraan. Deze flexibele D.I. maakt de ISA One ideaal voor wie het signaal van een gitaarversterker via D.I. met dat van een mic wil combineren, of voor wie zowel een goede klassieke oplossing zoekt voor gitaar als voor vocals.

Er werd ook een variabel impendantie circuit toegevoegd, waardoor de gebruiker kan switchen tussen vier impendantie settings. Naast de originele ISA110 impedantie kan je met de drie alternatieve settings een perfecte matching of een bewuste / creatieve mismatching van de preamp met elk type microfoon realiseren.

De ISA One heeft ook een insert point, fantoomvoeding, fase omkering en een 75Hz, 18dB/octave high-pass filter. Onafhankelijke input meters worden voorzien in de vorm van een VU meter mt variabele kalibratie en twee uit zes LEDs bestaande piek meters. Inputs kunnen zowel pre- als post inserts bemeterd worden. De meter kalibratie gebruikt dezelfde referentiepunten als het Digidesign Pro Tools HD systeem.

De ISA One headphone output heeft een eigen volume controle die een externe stereo cue mix heeft.

Optioneel kan je een stereo A-D converter aanschaffen: daarmee kan je (ook later) de unit voorzien van twee kanalen 24 bit/192kHz A-D conversie met een dynamisch bereik van 119dB.


ISA One wordt wereldwijd in de winkelrekken verwacht tijdens het eerste kwartaal van 2008.