Start

Euphonix MC Control en MC Mix

Hardwareproducent Euphonix laat 2 nieuwe DAW controllers los gericht op de homerecording markt, de MC Control en de MC Mix. Beide toestellen zijn gebaseerd op hun lange ervaring met het maken van controller surfaces voor hun eigen consoles, en hun MC systemen, zoals het bekende system 5 systeem.

De MC Mix (bovenaan) is gebaseerd op 8 gemotoriseerde faders, met elk een rotary encoder, channel select knop en een OLED-display dat info laat zien over het geselecteerde kanaal. Verder zijn er nog knoppen om de inserts en aux'en van een kanaal te selecteren.

De MC Control (onderaan) op zijn beurt heeft maar 4 faders, maar is voorzien van een groot touch-screen waarmee je talloze functies uit je DAW kan mee bedienen, zoals channel settings, meter signalen toonbaar maken, etc.

Verder heeft de MC Control nog 8 aanwijsbare rotary encoders waarmee je bv. Equalising kan aanpassen, of andere veelgebruikte functies, hij is ook voorzien van een Jog-dial voor oa. te scrubben en mee te editten, en als laatste heeft hij ook transportfuncties.

Beide controlers werken dmv het EuCon protocol dat via een etherpoort werkt en zo in contact staat met de DAW. Dit heeft als voordeel tenopzichte van midi dat er veel meer (accuratere) data kan worden verstuurd, zonder dat de midi-bus verzadigd geraakt. Maar ze zijn wel in staat om in Hui modus te werken met DAW's die geen ondersteuning bieden voor EuCon (zoals Protools).

De MC Mix zou rond de 900€ gaan kosten, en de Mc Control rond de 1300€, maar deze prijzen moeten nog worden bevestigd.
Je kan ze op je desktop verwachten omstreeks begin Februari.