Start

De homerecording.be productie award 2011!

[inzendingen zijn nu afgesloten] Hoog tijd voor de nieuwe editie van onze jaarlijkse productie award! Die wordt uitgereikt tijdens de Homerecording.be On Tour 2011 meeting in Gent op 8 mei 2011. Met deze award willen we een uitmuntende homestudio productie belonen. De winnaar mag zich "winnaar van de homerecording.be productie award 2011" noemen en krijgt, met dank aan iDeal Audio, een paar Sonodyne SM100Ak studio monitoren twv 1149 euro! 

De tracks worden beoordeeld naar alle aspecten (van technisch tot creatief) die van belang zijn voor een "homestudio productie": opnamekwaliteit, creativiteit, productiekwaliteit, muzikaliteit, arrangement en mixkwaliteit. Deze award heeft niet tot doel de meest professionele productie te belonen. Creativiteit en originaliteit zijn veel belangrijker. Ook wie een bescheiden homestudio heeft wordt uitdrukkelijk uitgenodigd mee te doen. Bij het inzenden krijg je de kans wat achtergrond te geven over je setup en aanpak.

Het beoordelen gebeurt door een jury die bestaat uit professionelen, al dan niet actief op homerecording.be

Hoe inzenden?

Deze wedstrijd is afgesloten. Volgende keer beter!

De winnaar...

krijgt, met dank aan iDeal Audio, een paar Sonodyne SM100Ak studio monitoren ter waarde van maar liefst 1149 euro! 

 

 

De spelregels: 

 1. maximaal één track per natuurlijk persoon.
 2. alle genres zijn welkom
 3. zowel opnamen van natuurlijke instrumenten als software gebaseerde muziekproducties (en al wat daartussen ligt) zijn welkom.
 4. Professionele studio's worden niet toegelaten in deze contest. Bij twijfel beslissen de organisatoren of een deelnemer al dan niet als professionele studio beschouwd wordt. 
 5. Alle leden mogen meedoen, ongeacht hun woonplaats of hun activiteit op het forum. Wie geen lid is, mag zich ook speciaal voor deze gelegenheid registreren op homerecording.be.
 6. Samenwerkingen zijn geen probleem en worden zeker gewaardeerd. Je kan ze wel maar onder één gebruikersaccount inzenden. 
 7. Voor homerecording.be stelt het elders uitkomen van je track geen probleem (maar verifieer wel met de uitgever of die ermee akkoord gaat).
 8. Tijdsduur: zolang het om één nummer gaat, is er geen tijdsbeperking. Let er wel op dat je de aandacht van de jury bij kan houden.
 9. Het nummer mag eerder verschenen zijn, ook als soundbite. Als je twijfelt aan je nummer, is het zelfs interessant om eerst wat feedback te vragen in de soundbites zone.
 10. Minstens een gedeelte van de rechten dient bij jou te liggen: een "cover" inzenden is dus niet zo'n goed idee. Je bent er verder voor verantwoordelijk dat je van de andere rechthebbenden de toestemming hebt om het nummer op deze manier aan te bieden in een contest.
 11. De uitreiking van de award gebeurt op 8 mei 2011 in Gent. Als je bij de kanshebbers bent om de award te winnen, krijg je een aantal dagen van tevoren een bericht, waarbij we je zullen vragen om naar de meeting te komen. Als je niet kan, en je wint de prijs, dan kan je die op mogelijke twee manieren toch nog in ontvangst nemen:
  • je stuurt iemand in jouw plaats
  • je bezorgt ons een audio en of video boodschap van enkele minuten, die zal afgespeeld worden moest je de award winnen. 
   Je dient ons, in geval van nominatie, vooraf op de hoogte te brengen van de optie waarvoor je kiest. Als je tijdens de prijsuitreiking afwezig bent, géén vervanging stuurt en géén audio/video boodschap bezorgt, kan je niet als winnaar uitgeroepen worden. De tweede keuze van de jury krijgt dan een kans.
 12. Over de aanpak van deze award wordt niet gediscussieerd. Je kan uiteraard vragen stellen, maar vertel ons niet hoe we het moeten aanpakken.
 13. Door deel te nemen geef je ons de toestemming je track, indien genomineerd, tijdens de prijsuitreiking aan het aanwezige publiek te laten horen.
 14. Deze regels gelden als leidraad voor de deelnemers, de jury en de organisatoren van deze wedstrijd. In geval van discussie behoudt homerecording.be het recht te beslissen over het al dan niet geldig zijn van een bepaalde inzending. Als voor het verlopen van de deadline blijkt dat deze regels nog belangrijke aspecten niet behandelen, behoudt homerecording.be het recht om eventuele toevoegingen of aanpassingen uit te voeren.
 15. Over de uitslag van deze wedstrijd wordt geen discussie gevoerd. De beslissing van de jury is definitief.