Start

De Filip Vandueren Remix Challenge

Poppunt, homerecording.be en Roland slaan de komende weken de handen in elkaar om 6 gemotiveerde producers de kans van hun leven te geven in de “Filip Vandueren Remix Challenge”. Onder het motto “learn from the best” gaat Filip Vandueren, ondertussen beter gekend als de man met de hoed achter Milk Inc., met de winnaars en hun remixes aan de slag om hen enkele waardevolle producers-lessen te leren.

Dankzij de “Filip Vandueren Remix Challenge” maken 6 homerecorders kans op persoonlijke professionele begeleiding door een topproducer!

Verloop

De wedstrijd verloopt als volgt: tussen 15 september en 25 oktober krijgt iedereen de kans een nieuw nummer van Filip Vandueren te remixen. Het nieuwe materiaal wordt ingezonden op het muziekplatform vi.be. Na de afsluitdatum worden daaruit door Filip 6 nummers geselecteerd. Deze 6 producers zullen met Filip samenwerken om tot een beter resultaat te komen en de kneepjes van het vak te leren van een gevestigde waarde uit de dance scene.
 
Alle tracks worden automatisch geplaatst op homerecording.be waar ze bediscussieerd kunnen worden in een speciale forumrubriek. Op die manier kan iedere deelnemer zeker wat opsteken van collega producers op het forum.
 
Tijdens Play & Produce, het evenement voor dj’s en producers op 20 november in de Vooruit in Gent, geeft Filip een live workshop waarin hij aan de slag gaat met één van de ingezonden nummers. Daar worden bovendien ook prijzen uitgereikt waar iedere deelnemer kans op maakt: CakeWalk software, een A-500Pro midi-controller en een VS-100 V-Studio.

Wie is Filip Vandueren?

Hij begon zijn kennis te vergaren toen hij elf was en bezeten door computers en muziektechnologie. Die hobby groeide uit tot een professionele bezigheid toen hij samen met jeugdvriend Regi Penxten als achttienjarige tekende bij platenfirma Antler Subway. De rest is geschiedenis. Nu, veertien jaar later, is Milk Inc. één van de meest succesvolle groepen in Vlaanderen. Door hun dance-muziek live te brengen, durven ze bovendien de technische uitdaging aan te gaan om typische studio-sounds op het podium te krijgen.
 

Hoe deelnemen?

 
- Schrijf je in via deze link op vi.be. vanaf 17 september.
 
Als je intussen vragen hebt, kan je die stellen in het speciale subforum. Je mag daar ook tussentijdse versies posten om feedback te krijgen van collega's.
 

Betrokken partners:

Poppunt - www.poppunt.be

Homerecording.be - www.homerecording.be

Roland - www.rolandce.com