Start

CakeWalk Sonar X1

Roland kondigt de nieuwe Cakewalk SONAR X1 aan: een drastisch vernieuwde versie die anders en beter werkt dan zijn voorgangers. De nieuwe “Skylight” gebruikersinterface introduceert een totaal nieuwe manier van werken, waardoor alle handelingen zeer eenvoudig, intuïtief en snel verlopen… en dit allemaal in een moderne en strakke omgeving. Sonar X1 zal verkrijgbaar zijn in drie versies, nl de X1 Essential, Studio en Producer.

“Skylight” introduceert een totaal nieuwe manier van werken. De gebruikersinterface is zo intelligent opgebouwd dat alle handelingen zeer eenvoudig, intuïtief en snel verlopen… en dit allemaal in een moderne en strakke omgeving.

De compleet herwerkte browser helpt je bij het samenbrengen van al je content op één efficiënt beheerbare plaats. Al de clips, sporen en kanaaldata bevinden zich vanaf heden op één centrale plaats. De nieuwe Inspector toont in een compact formaat een weelde aan informatie en laat dus meer ruimte voor een ergonomische mixaanpak. De Screensets, die voor elk project apart beschikbaar zijn, onthouden de schikking en positie van alle vensters, hun afmetingen en zelfs hun status. De betreffende vensters kun je via de controlebalk en het computerklavier oproepen.De meeste functies kunnen nu met één handeling worden opgeroepen, wat dankzij een contextgebonden selectiesysteem mogelijk wordt. Via de nieuwe modulaire opbouw van de controlebalk kunnen alle belangrijke functies in een mum van tijd opgeroepen worden. Het MultiDock is een vast bestanddeel van de “Skylight”-interface en bedoeld voor het opbergen en snel oproepen van alle SONAR-vensters. Het “Console”-venster, de stepsequencer, de pianorol en zelfs de instrumenten en effecten werden op zo’n manier samengebracht dat écht alles binnen handbereik is. 

SONAR X1 Essential

SONAR X1 Essential werkt anders en beter dan zijn voorgangers en zorgt voor een ontspannen, maar vooral creatieve muzikale werksfeer. Met tools zoals de stepsequencer en de matrix bereid je snel nieuw materiaal voor en met de “Skylight”-interface zorg je voor een kader dat precies aan jouw manier van werken beantwoordt. De Active Controller-technologie (ACT) laat je eerst en vooral toe muzikaler te werken. Met alle hoogwaardige instrumenten en effecten en meer sporen dan DAWs, die meer dan het dubbele kosten, vormt SONAR Essential het perfecte gereedschap om je eerste meesterwerk neer te zetten.

Belangrijkste functies
· 64 audiosporen
· Onbeperkt aantal MIDI-sporen
· Gestroomlijnd gebruikersinterface
· Ondersteunt Windows 7
· Matrixvenster
· Stepsequencer 2.0
· Alle onmisbare instrumenten
· Alle broodnodige effecten
· IK Multimedia Amplitube X-Gear
· Import/export van videomateriaal
· alleen 32 bit

SONAR X1 Studio

SONAR X1 Studio wordt geleverd met alle fundamentele opname- en editfuncties, die SONAR tot één van de populairste pakketten onder muzikanten en technici hebben gemaakt. Dankzij een compleet herwerkte gebruiksinterface werkt SONAR nu nóg intuïtiever en sneller. De unieke tools en de technologie van SONAR evenals het uitgebreide aantal professionele instrumenten en effecten maken SONAR X1 Studio tot de ideale oplossing voor zo goed als elke studio.

Belangrijkste functies

* Onbeperkt aantal audiosporen
* Onbeperkt aantal MIDI-sporen
* Ondersteunt 64 bit en Windows 7
* AudioSnap 2.0
* Roland V-Vocal
* Surroundmixing
* Effecten van de T- en S-serie
* Rapture LE Synth
* RGC Synth Suite
* IK Multimedia Amplitube X-Gear (32 bit)
* PLUS: Alle functies van SONAR X1 Essential

SONAR X1 Producer

Met SONAR X1 Producer beschik je over alle tools om kant-en-klare, “radio-ready”-opnames en -producties af te leveren. Dit pakket omvat alle functies, die van SONAR een toonaangevend pakket hebben gemaakt, plus instrumenten en effecten om duimen en vingers van af te likken. Van de innovatieve “Skylight” interface tot de legendarische sound van de ProChannel strip, biedt SONAR X1 Producer echt alles om zelfs de meest verwende producers te bekoren.

Belangrijkste functies
· Onbeperkt aantal audiosporen
· Onbeperkt aantal MIDI-sporen
· Ondersteunt 64 bit en Windows 7
· ProChannel
· Dimension Pro
· Mastering-effecten
· Channel Strip-effecten
· TruePianos Amber
· Session Drummer 3
· Guitar Rig 4 LE
· PLUS: Alle functies van SONAR X1 Studio en Essential

Vanaf 8 december zullen de drie versies in de winkelrekken liggen.

Cakewalk biedt een gratis download aan van X1 aan iedereen die SONAR 8.5 Producer/Studio of SONAR Home Studio 7XL aankoopt na 1 november. Bekijk de hele promotie op http://www.rolandce.com/nl/nl/producten/sonar-x1