Start

Avid Pro Tools HD IO, HD Omni en HD MADI converters

Avid, moederbedrijf van Digidesign, brengt de langverwachte opvolgers in de Pro Tools HD hardware uit: HD IO, HD Omni en HD MADI converters. Naast de drie nieuwe interfaces, is er ook HEAT: een optie die analoge warmte emuleert voor de Pro Tools HD mixer. Zoals verwacht verdwijnt de naam Digidesign volledig van de nieuwe hardware.

HD Omni

Waarschijnlijk de I/O box die nog het interessantst is voor de "kleinere studio". Deze unit verenigt de functionaliteit van verschillende outboard componenten in één premium oplossing voor opname, mixing en monitoring. De HD Omni beschikt over state-of-the-art conversie, twee mic preamps, headphone outputs, een complete surround monitoring sectie, en een 14x26 kanaals persistente mixer die zelfs werkt als de computer uitgeschakeld is. De verwachte kostprijs ligt rond $2995.

HD IO

Hoge kwaliteit opname en playback, in drie mogelijke 2U rackmountable configuraties: 16x16 analoog, 16x16 digitaal en 8x8x8 analoog en digitaal. De HD IO systemen zijn beschikbaar vanaf $3995.

HD MADI

Biedt professionelen de mogelijkheid om Pro Tools|HD systemen te connecteren met de industrie standaard MADI infrastructuren, zonder nood te hebben aan formaat conversie. HD MADI is verkrijgbaar rond $4995.

HEAT

Ook op software vlak is er een belangrijke nieuwigheid in de Avid stal. HEAT staat voor Harmonically Enhanced Algorithm Technology en is een software addon voor Pro Tools HD systemen die je de mogelijkheid geven harmonische content toe te voegen aan de tracks tijdens het mixen. HEAT is voorlopig enkel voor Pro Tools HD verkrijgbaar aan een richtprijs van $495, maar Avid sluit niet uit dat ook andere versies in de toekomst van deze addon kunnen gebruik maken.