Start

Apple lanceert Logic Studio

Apple lanceert Logic Studio, een uitgebreid pakket met professionele tools dat muzikanten alles biedt wat ze nodig hebben om in de studio en op het podium muziek te maken, te produceren en uit te voeren. Logic Studio bevat Logic Pro 8, een belangrijke upgrade die een intuïtieve, nieuwe interface combineert met de geluidskwaliteit en timing van Logic, en introduceert MainStage, een innovatief, nieuw programma waarmee muzikanten met de Mac liveconcerten kunnen verzorgen. Logic Studio bevat ook Soundtrack Pro 2, het programma van Apple voor professionele audiopostproductie; Studio Instruments, met 40 perfect klinkende instrumenten; Studio Effects, met 80 professionele effectplugins; een enorme Studio Sound Library; en een veelzijdige set productiehulpprogramma's.

 

De kern van Logic Studio is Logic Pro 8, nu met een intuïtieve interface met één venster. Daarmee kun je direct allerlei voorzieningen voor het maken en produceren van muziek gebruiken, inclusief precies aansluitende overgangen en nauwkeurige bewerking op samplerniveau, rechtstreeks in het Arrange-venster. En dankzij nieuwe tools voor audioproductie, zoals Quick Swipe Comping en het dynamisch aanmaken van "channel strips", verlopen veelvoorkomende taken sneller. Logic Pro 8 omvat ook complete voorzieningen voor surroundproductie, met innovatieve regelaars voor surround-panning, meerkanaalssporen en -bussen, en ondersteuning voor True Surround-software-instrumenten en -effecten.

MainStage maakt van de Mac een krachtige machine voor liveoptredens die een betrouwbaar en consistent geluid produceert, of de muziek nu thuis, in een oefenstudio of voor publiek wordt gemaakt. Schermregelaars zorgen voor de koppeling tussen softwareplugins en hardwareknoppen, -faders en -toetsen, zodat muzikanten tijdens liveoptredens hun eigen apparatuur kunnen gebruiken. Op een gemakkelijk af te lezen, interactief scherm – speciaal ontwikkeld om op afstand en bij slecht licht te bekijken – is alle informatie te zien die op het podium nodig is. Professionele sjablonen zorgen voor eenvoudige configuratie, zodat muzikanten meer tijd overhouden om met hun eigen, unieke geluid te experimenteren.

Soundtrack Pro 2 is ideaal voor het maken van geluid bij beelden, met professionele bewerkingstools en naadloze integratie met film en video, waardoor alle aspecten van de audiopostproductie eenvoudiger worden. Muzikanten kunnen hun eigen partituur componeren in Logic Pro 8 en vervolgens met Soundtrack Pro 2 dialogen bewerken, geluidseffecten ontwerpen en alles mixen tot echt filmgeluid.

Met de 40 instrumentplugins van Studio Instruments kunnen muzikanten vrijwel elk denkbaar geluid ten gehore brengen. Voorbeelden zijn verbeterde versies van Ultrabeat, Sculpture en ES2-synthesizers en de EXS24-sampler. Studio Effects omvat een nieuwe Delay Designer-plugin die vergaande controle biedt over individuele delay taps, en Space Designer, nu met True Surround-verbeteringen voor meerkanaals-audioverwerking. Logic Studio bevat bovendien een enorme Studio Sound Library, met materiaal uit de vijf Jam Pack-collecties en Final Cut Studio 2, zodat muzikanten beschikken over in totaal 18.000 Apple Loops, 1300 EXS-instrumenten en 5000 geluidseffecten uit de meest uiteenlopende genres en stijlen. Productiehulpprogramma's zijn onder andere WaveBurner voor het maken van master-cd's, Compressor 3 voor surroundcodering, een Apple Loops-hulpprogramma en een nieuw Impulse Response-hulpprogramma voor het registreren van de akoestiek van echte zalen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Logic Studio is per direct verkrijgbaar via de Apple Online Store en bij de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van €479. Geregistreerde Logic Pro 7-gebruikers kunnen een upgrade kopen voor 199 Euro. Klanten die Logic Pro 7 op of na 1 augustus 2007 hebben gekocht, komen in aanmerking voor een gratis update naar Logic Studio (administratie- en verzendkosten worden aangerekend). Een volledig overzicht van de systeemvereisten en meer informatie over Logic Studio vind je eveneens op de Apple website.