Start

Allen-Heath Zed 24 mixer

Allen & Heath komt met een vijfde model in de nieuwe ZED reeks compacte, met USB uitgeruste mixers die bedoeld zijn voor live-werk, opnemen en productie. De nieuwe ZED-24 stereo mixer biedt 23 onafhankelijke inputs, 10 outputs, 4 aux sends (2 pre en 2 post fade), een USB send en return (voor PC of Mac recording, playback en effecten), een unieke dual stereo input mogelijkheid, en geavanceerde monitoring mogelijkheden.

Naast de 16 mono kanalen zijn er 4 stereo kanalen, elk met een main stereo jack input, en met de mogelijkheid extra phono of USB audio inputs te accepteren. ZED-24 heeft een 3-band swept-mid EQ, met een slope geoptimaliseerd voor het equalizen van individuele instrumenten. De ZED-24 heeft ook de nieuwe DuoPre™ pre-amps, die een two-stage design hanterenn met in elk stage nauwgezet gecontroleerde hoeveelheden gain. De headroom zou daardoor zeer royaal zijn.

De ZED USB output kan geconfigureerd worden om verschillende signalen te verzenden via USB, van de LR master, de matrix of de aux bussen, en het USB return signaal is beschikbar als stereo return.

De mixer wordt geleverd met de Cakewalk's SONAR LE DAW software.

Verder vernemen we dat ook de ZED 4 bus reeks officieel gelanceerd wordt: de ZED-420, ZED-428 en ZED-436 mixers.