Start

Allen & Heath Zed-R16 recording mixer

Allen & Heath lanceert voor de eerste keer in 10 jaar een mixer die exclusief op recording gericht is. De Allen & Heath ZED-R16 is enerzijds een “klassieke” analoge recording mixer, anderzijds is het toestel voorzien van een FireWire interface, MIDI controle en allerlei voor studio-werk bedachte routing opties.

 

Reputatie

Ooit had Allen & Heath een zekere reputatie op het vlak van recording mixers. Het laatste model was de GS3000, een traditionele analoge mixer. De nieuwe ZED-R16 wil daarop een modern antwoord bieden, zonder aan analoge kracht in te boeten. Met de ZED R16 kan je dan ook zowel digitaal als analoog mixen.

De opties

Deze mixer kan ingezet worden als een standaard analoge mixer, die zijn signaal voor opnames doorstuurt via FireWire of ADAT, maar ook als een MIDI controller met switchbare kanaalfaders. Behalve multitrack opnemen kan je de ZED-R16 ook gebruiken als een analoge summing mixer, waarvan je het resultaat terug digitaal opneemt. Hij beschikt over 16 mono inputs, 2 stereo inputs, een dubbele mic pre-amp, 4-bands parametrische EQ, 4 aux bussen, een stereo bus, 2 stereo returns, 18+18 FireWire I/O en 8+8 ADAT I/O.

Voor studiowerk zijn er control room speaker outputs, twee aparte artiest monitor lijnen, twee analoge recording outputs (naast de digitale interface) en een interne condensor talkback microfoon. Elk kanaal heeft zijn eigen onafhankelijke soundcard kanaal, zodat instrumenten gescheiden (pre of post EQ) in de sequencer kunnen opgenomen worden.

Verschillende MIDI controle opties zijn aanwezig. Er zijn 4 voorbehouden MIDI faders, 12 draaiknoppen, 12 switches en 5 transport knoppen. Bovendien kunnen alle faders omgeschakeld worden tot MIDI faders.

Beschikbaarheid

Zoals andere modellen in de ZED reeks, wordt ook dit model geleverd met Cakewalk SONAR LE software.

Prijzen zijn momenteel nog niet bekend.