Start

Allen & Heath ZED-10 compacte mixers

Allen & Heath maakte net de lancering bekend van de kleinste telg uit hun reeks ZED compacte mixers: de ZED-10. Het gaat om veelzijdige compacte mixers die zowel voor live toepassingen als homestudio gebruik hun nut hebben.

Er zijn twee modellen uitgebracht, de ZED-10 en de ZED-10FX. Ze hebben twee ultra hoge impendantie FET inputs waar je instrumenten rechtstreeks op kan inpluggen, en die het tube circuit van bepaalde instrumenten versterkers emuleren. Er is ook een 26dB gain boost schakelaar voor instrumenten die een heel lage output leveren. De ZED-10 kan verder tot vier microfoons aan, en twee stereo bronnen. Hij heeft ook losse 2-track opname outputs en een stereo playback input, XLR streo outputs met inserts, uitgebreide monitoring met headphones en gescheiden monitor speaker outputs en 48V fantoomvoeding. Er is ook een USB send en return voorzien voor PC of Mac opname, playback en effecten. 

Op elk mono kanaal zit een 3-band swept-mid EQ en op de stereo kanalen een 2-band EQ. Verder zijn er telkens twee aux sends (één pre en één post) voor monitors en FX, een een appart te switchen stereo bus, waarnaar elk kanaal geroute kan worden voor opname, monitoring of extra output.

De ZED-10FX is identiek aan de ZED-10, met toevoeging van een interne FX processor met TAP tempo delay settings en een 24 bit/48kHz conversion rate. De efecten zijn digitaal en afgeleid van het Allen & Heath’s pro touring digital mixing systeem, en variëren van klassieke reverbs en allerlei delays tot flanger en chorus.