Start

Alesis M1 Active 520 USB

In navolging van de M1 active 320 reeks USB monitors die Alesis eerder introduceerde, komt er nu ook een M1 active 520. Betaalbare monitors die je rechtstreeks via USB aan je computer kan koppelen.

 

Deze M1Active 520 USB bestaat uit een paar actieve tweeweg monitors, elk aangedreven door een dubbele ingebouwde versterker. Ze werken in de range van 56 Hz tot 20,000 Hz (voor zover dat zonder tolerantiespecificaties iets zegt). Je sluit ze simpelweg via USB op je computer aan.

De lage frequentie driver meet 5 inch, en bestaat uit polypropylene. Een 1 inch silk dome hoge frequentie driver biedt een duidelijke helderheid in de hoge range. De dubbele versterker levert 50W aan de woofer en 25W aan de tweeter. De monitors zijn magnetich afgeschermd om interferentie met computerschermen en harde schijven te vermijden. Het frontpanel schermpje geeft aan of de monitors signaal ontvangen of eventueel overstuurd worden.

Naast USB beschikken deze monitors ook over een paar gebalanceerde 1/4" inputs, waardoor ze ook kunnen gebruikt worden als volwaardige opnameinterface: je kan er een stereo bron of twee monobronnen op aansluiten die dan meteen door via de ingebouwd interface op computr kunnen opgenomen worden.

Ze zouden ergens derde kwartaal beschikbaar moeten komen, aan een verwachte straatprijs van $199.99.