Start

ADAM A5 monitor en Sub7 subwoofer

De nieuwe ADAM A5 actieve monitor bouwt voort op de succesvolle A7 reeks. Hij is gebouwd volgens dezelfde principes en met dezelfde technologie als de bestaande ADAM systemen, maar met zijn aantrekkelijke instapprijs ($699 per paar) richt de A5 zich op een nieuw marktsegment.

Technisch beschouwd is de A5 een kleinere versie van de A7. Hij kan zowel in stereo setups gebruikt worden als om een 5.1 systeem op te bouwen. Hij wordt gevoed door 2X25W on-board amplifiers, en beschikt over een ART (Accelerated Ribbon Technology) folded ribbon tweeter en een woofer, 5'' in tegenstelling tot zijn groter broertje, die samengesteld is uit koolstofvezels en een Rohacell® sandwich. De voorkant is gecoverd met een stevige metallen gril, en bevat ook de power en gain knoppen. De echterkant beschikt over gebalanceerde XLR jacks, ongebalanceerde RCA jacks en een nieuwigheid van ADAM, genaamd "Stereolink": een hulpmiddel om het totaal volume van het systeem vanuit één van beide gain controles te regelen.

Behalve de mat zwarte versie bestaat er ook een zogenaamde "piano finish". In optie zijn statieven verkrijgbaar voor de desktop.

Verder komt ADAM ook met de Sub7 naar buiten: een compacte subwoofer die bedoeld is als aanvulling op de A5. Hij breidt de range van de A5 (55Hz) verder uit tot circa 30Hz. Meerdere inputs en controlemogelijkheden laten toe deze subwoofer in te zetten in diverse omstandigheden. Ook een draadloze afstandsbediening is meegeleverd: je kan hiermee volume en crossover frequentie aanpassen. De prijs ligt rond $479 voor de zwarte versie.